Kuzey Kore, BM kararını resmen reddetti

Kuzey Kore, BM kararını resmen reddetti

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları ağırlaştırma kararını resmen reddettiğini açıkladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu yılın Şubat ayında Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen nükleer demeler nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları ağırlaştırma kararını resmen reddettiğini açıkladı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkeye yönelik olarak uygulanan yaptırımları kınadı ve bunun ABD’nin düşmanca siyasetinin bir ürünü olduğu belirtildi. RIA Novosti’nin bildirdiğine göre Pyongyang BM kararının, BM Güvenlik Konseyini düşmanca siyaseti için kullanan ABD’nin baskısıyla alındığını düşünüyor. Açıklamada Kuzey Kore’nin, nükleer ve uzay statüsünü sürekli olarak güçlendirmeye devam edeceği bildiriliyor.

Kuzey Kore’nin 12 Şubat’ta gerçekleştirdiği nükleer denemeler üzerine BM Güvenlik Konseyi Perşembe günü yaptığı toplantısında Kuzey Kore’ye yönelik karar almıştı ve Pyongyang’ı provokasyonları durdurmaya, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşmasında yer almaktan vazgeçme kararını yeninden gözden geçirmeye çağırmıştı. Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin BM Güvenlik Konseyi kararını, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve balistik füze denemelerine yönelik makul ve dengeli bir cevap olarak nitelendirmişti. Interfax’ın haberine göre Çurkin Pyongyang’ın, Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması amacıyla altılı görüşme masasına döneceğine yönelik umudunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.