Kuzey Irak Bağdat'a Heyet Gönderiyor

Kuzey Irak Bağdat'a Heyet Gönderiyor

Kuzey Irak Kürt Bölgesi Yönetimi, Türkiye ile yapılan petrol anlaşmasına sert tepki gösteren Bağdat’a yarın bir heyet gönderiyor.

Kuzey Irak Kürt Bölgesi Yönetimi, Türkiye ile yapılan petrol anlaşmasına sert tepki gösteren Bağdat’a yarın bir heyet gönderiyor. Kürt Bölgesi’nin Türkiye ile yapılan petrol anlaşmasına sert tepki gösteren Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Erbil’i tehdit etmişti. Maliki, petrol anlaşmasının devam etmesi halinde Kürt bölgesine bütçeden pay vermeyeceklerini söylemişti. Daha önce Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Nerçirvan Barzani Bağdat'a yaptığı ziyarette iki tarafında Kürt Bölgesi’nin petrol ihracatı konusunda anlaştığını açıklamıştı. Söz konusu heyete Neçirvan Barzani’nin başkanlık yapması bekleniyor.

Bu arada dün Irak Petrol Bakanı Abdul Kareem Luaibi, Türki şirketlerini kara listeye almaya hazırlandıklarını söylemişti. Başkent Bağdat'ta gazetecilere konuşan Luaibi, Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki petrol anlaşmasına tepki göstererek söz konusu petrol anlaşmasının illegal olduğunu illeri sürmüştü.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.