Kuveyt Emiri’nin Desteklediği ‘umut Yolculuğu’ Sürüyor

Kuveyt Emiri’nin Desteklediği ‘umut Yolculuğu’ Sürüyor

Kuveyt hükümeti ve halkının zihinsel engelli insanlara verdiği desteği dünyaya göstermeyi amaçlayan ‘Umut Yolculuğu’nun Türkiye ayağı sona erdi. Mayıs ayında başlayan ve deniz yoluyla ABD’ye kadar uzanan yolculukla ilgili İstanbul’da...

Kuveyt hükümeti ve halkının zihinsel engelli insanlara verdiği desteği dünyaya göstermeyi amaçlayan ‘Umut Yolculuğu’nun Türkiye ayağı sona erdi. Mayıs ayında başlayan ve deniz yoluyla ABD’ye kadar uzanan yolculukla ilgili İstanbul’da bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kuveyt’in İstanbul Başkonsolosu Fehad Salim Al Sabah, “Çok değerli Kuveyt Emiri, bizlerden bir parça olan zihinsel engelli çocuklarımızın bakımı için son derece yüce bir hedefi kendisine görev edinmiştir. Bizler de sağlıklı insanlar gibi üretken ve aktif birey olmaları için onları korumalıyız.” dedi.

Programda Cihan Haber Ajansı’na konuşan başkonsolos, “Bu insanları toplumumuz ile kaynaşmak istiyoruz, onlara zavallı gibiymişler bakılmasını değil. Onlar da çok rekabetçi davranabilir, ilginç düşünce ve hayat tarzlarını ortaya koyabilirler. Engelli olmalarına rağmen topluma katılabilirler.” şeklinde konuştu.

REKORLAR KİTABINA ADAY

‘Büyükelçi’ unvanlı Salim Al Sabah, Umut Yolculuğu’nun 1 Mayıs’ta Kuveyt’ten hareketle yaklaşık 130 gün boyunca 15 bin 790 kilometrelik rotada 3 körfez, 20 devlet, 28 liman ve Marmara denizi dahil olmak üzere 4 denizi geçtiğini anlattı.

Yolculuk için özel olarak hazırlanan gemi ve diğer masrafların 10 milyon doları bulduğunu belirten, bunun Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve hayırseverler tarafından karşılandığını söyledi.

Zihinsel engelliler için Atlas Okyanusu’nu aşan özel bir gemi yolculuğunun ilk kez düzenlendiğini düşündüklerini belirten Kuveyt başkonsolosu, Guiness Rekorlar Kitabı’na başvuracaklarını dile getirdi.

SEMRA ÖZEL: ‘İNSANİ LİDER’ UNVANI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ise Kuveyt Emri Şeyh Cabir Al Sabah’a BM Genel Kurulu tarafından ‘insanî lider’ unvanı verilecek olmasını değerlendirdi. Semra Özal, “Kendilerine, tüm insanlık adına bu konuda yapılan hizmetlerden dolayı ben can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisine verilecek olan ‘insanî lider’ unvanı benim için hiçbir şey ifade etmez. İnsanların gönlünde duyduğu minnet ve şükran, bunların hepsinin üstündedir ve bu hiçbir zaman unutulmayacak ve devam edecektir. Ben buna inanıyorum, Allah kendilerine uzun ömürleri versin.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.