Kuşatma Altındaki Milletvekillerinin Parlamentodan Tahliye Şekline Tepki

Kuşatma Altındaki Milletvekillerinin Parlamentodan Tahliye Şekline Tepki

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, göstericilerin parlamentoyu kuşatmasından sonra, milletvekillerinin otobüs ile binadan tahliye edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, göstericilerin parlamentoyu kuşatmasından sonra, milletvekillerinin otobüs ile binadan tahliye edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tsatsarov, tahliye şeklinin göstericiler arasında gerilimin artmasına neden olduğunu kaydetti.
Başsavcı, "Protestoların ülkeyi istikrarsızlığa sürüklediğini söyleyemeyiz. Göstericiler halkın sesidir.” ifadesini kullandı.

Dünkü bütçe görüşmelerinden sonra parlamentoyu kuşatan göstericiler, aralarında 3 bakanın da bulunduğu milletvekillerinin binadan çıkmasına izin vermemişti. Polis ise milletvekillerinin tek tek makam araçlarıyla tahliyesi yerine, toplu taşıma araçlarıyla tahliyeyi gerçekleştirmişti. Kalabalığın araçların önünü kesmesiyle gerginlik bir anda artarken, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Yaklaşık 8 saat süren dünkü olaydan sonra milletvekilliler bugün işe gelmedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.