Kurumlar vergisi zorda bıraktı

Kurumlar vergisi zorda bıraktı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, kurumlar vergisi beyanlarının meslektaşlarını zorda bıraktığını söyledi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, kurumlar vergisi beyanlarının meslektaşlarını zorda bıraktığını söyledi.
Konya SMMMO Başkanı Turan, geçtiğimiz hafta içinde kurumlar vergisi beyanlarının 2 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatılması gerektiğini açıkladıklarını hatırlatarak, "Nitekim basında çıkan haberlerimizi takiben Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden, 'Beyanname ve bildirimlerin son gönderilme tarihine bırakılması, sistemde aşırı yoğunluğa neden olmakta. Beyanname ve bildirimlerin son gönderilme tarihine bırakılmaması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur' şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Gelir İdaresinden gelen açıklamadan sonra bürolarında yoğun çalışan meslektaşlarımız daha da sıkıntıya girerek beyanların son günü olan 25 Nisan 2011 tarihi akşamına kadar kurumlar vergisi beyanlarını bitirmeye çalışmışlardır" dedi.
Turan, şöyle devam etti: "Öte yandan, meslektaşlarımızın Nisan ayında onaylaması gereken beyanların listesi şöyledir. KDV Beyannamesi, Muhtasar Beyanname, Kurumlar Vergisi Beyannamesi, Kesin Mizan Bildirimi, Ba Formu, Bs Formu, Kurumlar Vergisi Matrah Artırımı, Damga Vergisi Beyanı, SGK Bildirimleri, Özel Tüketim Vergisi Beyanı, Torba yasa kapsamında yeniden yapılandırma işlemleri, KDV Matrah Artırımı, 48 adet beyannamenin rakamları kontrol edilerek girilecektir. 25 Nisan 2011 akşamına kadar bürolarında geceleyen meslektaşlarımız kurumlar vergisi beyanlarını yetiştirmeye çalışırken, sürenin bitimine sadece 12 dakika kala Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde kurumlar vergisi beyanlarının 29 Nisan 2011 tarihi, gün bitimine kadar uzatıldığı açıklaması yapılmıştır. Burada incelenecek en önemli konu Türmob'un ve odamızın resmi yazıyla yapmış olduğu süre uzatımına yönelik başvurunun son derece doğru olduğudur. Süre uzatımının yapılmayacağı yönünde açıklama yaparak meslektaşlarımızı zor durumda bırakan Gelir İdaresi Başkanlığımız aynı şekilde sürenin bitimine 12 dakika kala yaptığı uzatmayla da meslekte olan güven ortamını zorda bırakmıştır. Ayrıca geç saatte uzatma bildirimi meslektaşlarımızı derinden üzmüştür. Önceden de söylediğimiz gibi torba yasa konusunda da mutlak bir uzatılmaya gidilmelidir. Kurumlar vergisi beyanlarında yaşanan sıkıntının torba yasa konusunda da yaşanmaması için Mayıs ayı sonuna kadar mutlak bir uzatılma yapılmalıdır. Son olarak kurumlar vergisi beyanı döneminde bürolarında sıkıntı yaşayan meslektaşlarımın buna benzer zor durumları tekrar yaşamamasını dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.