Kurtulmuş: Cemevi Ve Caminin Bir Arada Olması Doğru Bir Proje

Kurtulmuş: Cemevi Ve Caminin Bir Arada Olması Doğru Bir Proje

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sünniler kadar Alevilerin de bu ülkenin kurucu asli unsurları olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sünniler kadar Alevilerin de bu ülkenin kurucu asli unsurları olduğunu söyledi. Kurtulmuş bu yönüyle geçtiğimiz hafta Ankara’da temeli atılan cami-cemevi projesinin önemli bir adım olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlediği Kent Ekonomileri Forumu'nun Bursa toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, bir gazetecinin cami ve cemevinin aynı mekanda yer alacağı proje hakkındaki görüşünü sorması değerlendirmelerde bulundu. Projeyi 'doğru' bir proje olarak değerlendiren Kurtulmuş şunları kaydetti: "Bu memlekette Sünniler kadar Alevi kardeşlerimiz de ülkenin kurucu asli unsurudur. Türkler kadar Kürtler de bu ülkenin asli unsurudur. Bunları böyle bilmemiz gerekir. Bazıları Kürt ve Alevi kardeşlerimizi Türkiye'nin azınlıkları haline getirebilmek için çaba sarf ediyor olabilir, ama biz hep birlikte bu Cumhuriyeti kurduk. Hep birlikte ülkenin istiklalini kazandık. Bizim ülkemizin insanları arasında ne meşrep ne mezhep ne etnik ne de yaşam tarzı bakımından en ufak bir ayrılık vardır. Birileri bu ayrılıkları körüklemek ve farklılıklardan çatışmalar çıkarmak istiyor olabilir, biz tam tersine bütün farklılıklarımızdan bir bütünlük çıkartmak istiyoruz. Cami ve cemevinin yan yana olması daha evvel de var. Mühim olan Alevi-Sünni kardeşlerimizin yan yana ve kol kola, aynı toplumsal doku içerisinde var olmasıdır. Bu birlikteliği destekleyecek her türlü adımın doğru olduğunu, bu adımların artırılması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu proje başarılı şekilde sonuçlandırılır. Yeri ve zamanını tartışmam. Aslolan bu işlerde niyettir. Biz Alevi ve Sünni gruplar arasında yakınlaşmayı ne kadar çok sağlayabilirsek, Türkiye'nin birliğine, dirliğine o kadar katkıda bulunmuş oluruz. Bu anlamda projenin doğru olduğuna, zamanı ve yeri teknik mesele, ama genel olarak doğru proje olduğunu ifade etmek isterim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.