Kupaya erken veda

Kupaya erken veda

Türkiye Kupası 2.kademe müsabakasında Altay'ı konuk eden Konyaspor, İzmir temsilcisine 3-1 yenilerek kupaya veda etti. Yeşil-beyazlı temsilcimizin tek golü Mehmet ayazdan geldi.

Türkiye Kupası 2. kademe maçında İzmir temsilcisi Altay ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelen Konyaspor,  güçlü rakibi karşısında tutunamadı. Dahası, yeşil-beyazlılar, yedeklerle çıktıkları Altay önünde istedikleri sonucu alamadılar. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 yenik tamamlayan yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda da etkili olamadılar ve karşılaşmadan 3-1’lik yenilgi ile ayrılarak kupaya erken veda ettiler. Karabük maçını düşünürek sahaya yedek ağırlıklı bir kadro çıkaran Hüsnü Özkara’nın ikinci yarıdaki değişiklikleri de Konyaspor’un maçı kazanmasına yetmedi. Temsilcimizin tek golünü 37. dakikada Mehmet Ayaz attı.
MAÇTAN NOTLAR
Karşılaşmaya Altay başladı. Kupadaki rakibi Altay karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Konyaspor daha önce hiç denemediği Kaleci Haluk. Volkan Fındıklı, Dursun Karatay ve Umut Kekili'ye forma vererek görmek istedi. 4-4-2 sistemi ile sahada yeralan ekibimiz rakip kalede ilk tehlikeyi Mehmet Şen'le yakaladı bu dakikada Umut'un ara pasıyla topla buluşan Mehmet Şen kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda tupa auta attı. Karşılıklı atklarla geçen karşılaşmada rakip takımın golü 17. dakikada ofsayt kokan bir pozisyonda geldi. Orta alandan Cenk'in uzun topuyla buluşan Burak Konyaspor defansının duraklamasından yararlanıp kaleciyi de çalımlayarak golü buldu 1-0 . Bu dakikadn sonra Konyaspor baskısını artırdı ve bunun sonucunda gol pozisyonları yakaladı. 33. dakikada Erdal'ın sağ kanattan ortasına Umut kafyı vurdu kaleci topu güçlükle kornere çeldi.
38.dakikada kullanılan köşe vuruşund Konyaspor beraberlik golünü buldu bu dakikada Erdal'ın köyşe vuruşuna Mehmet Ayaz kafayı vurdu Cenk topu çizgiyi geçtikten sonra çkarabildi ve sonuç 1-1 e geldi.
Konyaspor rakibinin üstüne giderken 43 dkikada gelişen Altay kontratağında yine Burak defansı kolayş geçti Ufukhan bu futbolcuyu cezaalanı içinde indirdi ve hakem penaltı noktasını gösterdi atışı Ercan gole çevirdi ve ilk yarı 2-1 rakbin üstünlüğü ile sonuçlandı.
İKİNCİ YARI
Teknik Direktör Hüsnü Özkara İkinci yarıya Ufukhan'ın yerine Ömer'i, Volkan'ın yerine de Da Silva'yı larak başladı. Bu değişiklik takıma iyi yönde yansıdı baskılı oyun serilenmeye başladığı sırada 50. dakikada Ferdi hücuma çıkarken topu kaptırdı gelişen atakta Burak cezasahası içine kadar taşıdığı topu penaltı noktasındaki arkadaşı Cenk'e kesti oda düzgün bir vuruşla maçın skorunu ilan etti.3-1 bu dakikadan sonra Konyaspor ve Altay'ın atakları sonuç vermedi ve Altay 3-1 lik net skorla galip gelerek 3. kademeye yükselen takım oldu.

STAT: Büyükşehir Belediyesi Atatürk 
HAKEMLER: Serkan Çınar x, Ayhan Akgöz x, Gökmen Olgaç xx 
KONYASPOR: Haluk xx, Görkem x, Volkan Fındıklı xx (Ömer dk. 46 xx), Mehmet Ayaz xx, Erdal xx, Dursun xx (Tayfun dk. 70 x), Umut xx, Mehmet Şen xx, Volkan Koçaoğlu xx, Ufukhan x (Da Silva dk. 46 xx), Ferdi x 
ALTAY: Soner xx, Ercan xx, Özkan xx, Molina xx (İsa dk. 63 xx), Musa xx, Mehmet Sak xx (Serkan dk. 66 xx), Burak xx, Metin xx (Alp dk. 77 ?), Cenk xx, Yüksel xx, Oğulcan xx 
GOLLER: Burak (dk. 16), Ercan (dk. 43 pen.), Cenk (dk. 80) (Altay), Mehmet Ayaz (dk. 37)
SARI KARTLAR: Volkan Fındıklı, Ufukhan (Konyaspor), Özkan (Altay)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.