Kümelenmeye kredi

Kümelenmeye kredi

KSO tarafından otomotiv yan sanayi ve döküm sektörlerinde yürütülen kümelenme projelerine üye firmalara Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından 15 milyon Euro tutarında fon sağlandı

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi ve Türkiye Kalkınma Bankası işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında, KSO tarafından otomotiv yan sanayi ve döküm sektörlerinde yürütülen Kümelenme projelerine üye firmalara Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından 15 milyon Euro tutarında fon sağlandı. Küme üyesi firmalar bu fonu Garanti Bankası aracılığıyla kullanabilecek.

 

Konya Sanayi Odası’nda yapılan proje tanıtım toplantısına Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Bozkurt Çağlayan ve Mehmet Ali Acar, Türkiye Kalkınma Bankası ve Garanti Bankası yöneticileri, Konya Otomotiv Yan Sanayi ve Döküm Kümesi üyeleri ile sanayici ve işadamları katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Üyesi Bozkurt Çağlayan, finansmana erişimin bir sanayici için önemli olduğunu belirterek, “Konyalı sanayicilerimizin üretim gücüyle finans sektörünün ve devletin destek mekanizmalarını bir araya getirebilirsek inanılmaz başarılara imza atabiliriz” dedi.

 

 “EN CİDDİ YOL ALMIŞ KÜMELERDEN BİRİSİ”

 

Türkiye Kalkınma Bankası İş Ürün ve Planlama Daire Başkanı Serdar Kabukçuoğlu, “İki yıldır çalıştığımız Konya Sanayi Odası ile yürüttüğümüz bu projenin temel nedeni, kümelenmenin geliştirilmesi ve KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılmasıdır. Bu çerçevede yapmış olduğumuz çalışmalarda önemli bir aşamaya geldik. Avrupa Konseyi Bankası’nda yurtdışında bu projeyi anlatarak,  15 milyon Euro’luk kaynak temin ettik. Bu kaynak Konya Otomotiv Yan Sanayi Kümesi ile bu kümedeki firmaların yatırım ve işletme sermayesi finansmanında kullanılmak üzere temin edildi. Konya Otomotiv yan sanayisi kümelenme çalışması, Türkiye’deki kümelenmeler içinde en ciddi yol almış kümelerden birisidir” dedi.

 

Garanti Bankası Orta Anadolu Bölge Müdürü Gültekin Keskin ise Türkiye’nin üretim gücü için kümelenme yatırımlarına sağlanan 15 milyon Euro’luk fonu işletmelerle buluşturacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu fon özellikle AR-GE faaliyetleri yapan işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak, yüksek katma değerli üretim yapmak için çok önemli. Aldığımız fonu yenileme, modernizasyon, tamamlama ve çevre yatırımlarında kullandıracağız. Fonu, 2 ile 8 yıl arasında değişen vadelerle, işletme ve yatırım kredisi olarak sunacağız. Konya ve ilçelerinde 16 şubemizle, Konya Otomotiv Yan Sanayi Kümelenmesi üyelerine hizmet vermeye hazırız.”

 

FONUN KULLANIM ŞARTLARI

 

Proje hakkında sunum yapan Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Yöneticisi Selin Öz, fonun kullanım şartları hakkında bilgi verdi.  Buna göre, firmalar, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından sağlanan fonu, kalite yükseltme, makine ve ekipman alımı, mevcut yatırımın tamamlanması, çevre yatırımları, enerji verimliliği gibi rekabet gücünün artırılmasına yönelik yatırımlarda kullanabilecek. Minimum vadenin 2 yıl olduğu projede, krediler, TL, Euro ve dolar cinsinden, kredi tutarı toplam projenin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde kullanılabilecek. Maksimum bir milyon Euro tutarında yatırım kredisinden yararlanmak isteyen işletmelerde, maksimim 250 çalışanın bulunması, varsa KOBİ harici ortaklık sermaye payının yüzde 25’in altında olması şartı aranıyor. İşletme kredileri ise maksimim 3 yıl vade ve 50 bin Euro tutarında kullandırılacak.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.