Kulüplere kupa dopingi

Kulüplere kupa dopingi

Türkiye Kupası müsabakalarının televizyondan yayınlanmasına ilişkin ihaleyi TRT kazanırken, kulüplerin kazancı yüzde 30 arttı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, kapalı zarf usulüne göre gerçekleştirilen ihalede TRT, yıllık ''17 milyon 100 bin dolar Türkiye Futbol Federasyonu payını'' teklif ederek, yeni yayıncı oldu. Söz konusu ihalenin son derece şeffaf ve Türk futboluna yakışır düzeyde olduğunu belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener, yaptığı açıklamada, kulüp/lerin gelirinin yüzde 30 arttığını söyledi.

Başkan Özgener konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. ''Türkiye Kupası, Türk futbolunun en önemli değerlerinden biri. Son yıllardaki çalışmalarla yeniden marka değeri yükselen bu organizasyonun önemi, son ihale ile birlikte bir kez daha ortaya çıktı. Yayın ve isim hakkı toplam tutarının yeni ihale ile birlikte artarak kulüplerin kazancının yüzde 30 yükselmesi, Türk futbolunda sağlanan güven ortamının bir eseri. Böyle bir ortamda futbolumuza ayrılan kaynağı artırarak, kulüplerimizin çok daha fazla para kazanmasını sağlamak bizlere de gurur veriyor. Bu rakama çıkan TRT'ye, federasyon ve kulüplerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.''

Yeni sezonda kulüplerin Türkiye Kupası'ndan kazanacağı paranın da önemli miktarda yükseleceğine dikkati çeken Özgener, daha sonra şu ifadeleri kullandı: ''Türk futbolu sponsorlar ve onların sağladığı kaynaklarla çok daha ilerilere gidecektir. Bunun için bize destek olan, işbirliği yapan tüm sponsorlarımız ile Türkiye Kupası'nın 4 sezon boyunca yayıncı kuruluşluğunu üstlenen Digitürk'e ve isim sponsorluğunu yapan Fortis'e bir kez daha teşekkür ediyorum.''

KUPA’DA TAKIM SAYISI 71 OLDU

Öte yandan Yönetim Kurulu, Türkiye Kupası’nın yeni statüsünü geçtiğimiz günlerde kararlaştırdı. Yeni statü sayesinde Türkiye Kupası mücadelesine daha çok profesyonel takım dahil olabilecek. Buna göre, Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 2009-2010 sezonu için 71’e çıktı. Geçen sezondan farklı olarak grup maçlarından önce, 2 kademe maçlarının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak.

Buna göre, Türkiye Kupası 1.Kademe’de; 2008-2009 sezonunda TFF 2.Lig yükselme grubunda oynayan 10 takım, TFF 2.Lig klasman gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 10 takım, TFF 3.Lig yükselme grubundaki 10 takım ve TFF 3.Lig klasman gruplarını lider tamamlayan 5 takımdan oluşan toplam 35 takım, bölgesel gruplar halinde tek maç eleminasyon sistemine göre maç yapacak. Tur atlayan 17 takım ile bay çeken 1 takım, 2.kademeye yükselecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.