Kulüpler yaşayacak

Kulüpler yaşayacak

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener: Kulüpleri yaşatmak için varız.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, kurulların dokunulmazlığına büyük önem verdiklerini bildirdi. Özgener, İzmir’de düzenlenen TFF 2009-2010 sezon başı temsilci seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Turkcell Süper Lig’in geçen sezon büyük mücadele içinde geçtiğini, yeni sezonda da bu heyecanı devam ettirmek için federasyonun bütün kurullarına büyük görevler düştüğünü söyledi.
Yeni sezon öncesinde hazırlıkları devam ettirdiklerini kaydeden Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüplerimizle köprü olan temsilcilerimizin madden ve manen en üst düzeyde olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Temsilciler kurulunun futbol için önerdiği her türlü eğitimi ve semineri kabul ediyoruz. Bunlar futbolun geleceği açısından bize geri dönecektir. Özellikle yeni arkadaşlar için söylüyorum. Biz, kurullarımızın işlerine karışmak konusuna uzağız. Yönetim prensibi olarak kurulların dokunulmazlığı bizim için vazgeçilmezdir. Profesyonel liglerin fair play ruhu içinde geçmesi, Türk futbolunun, dolayısıyla sizlerin karnesi olacaktır.”
Özgener, temsilcilere çok önemli görevler düştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüpler, futbolun en büyük sosyal paydaşı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, kulüpleri cezalandırmak için değil, kulüpleri yaşatmak, kulüpleri batılı profesyonel oluşumlar içine sokmak için varız. Statlarda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanını temsil edenler olarak, sizin de bu prensipler içinde olmanız en büyük arzumuz. Maçların asgari gerginlikle sonlandırılması, sizin kritik başarı kriteriniz olacak.”
Maçlardan sonraki raporların abartıdan uzak, sade aktarılması gerektiğini kaydeden Özgener, “Amacımız Türk futbolunu en üst seviyeye taşımak. Tüm tarafların yapıcı diyalog içinde olmasını diliyorum” dedi. TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer de yaptığı konuşmada, seminere 500’ün üzerinde başvurunun olduğunu, ancak sınav ve mülakatla 175 kişinin seçildiğini, başarılı kişilerle yollarına devam edeceklerini söyledi. Temsilciler kurulu olarak ideallerinin futbolun çağdaş normlarda oynanmasını sağlamak olduğunu belirten Dinçer, herkesin hata yapabileceğini, ancak müsabakaların en doğru şekilde raporlanması halinde bazı olayların cezasız kalmayacağını sözlerine ekledi.
ÖZGENER VE KIZIL, UEFA KOMİTELERİNE SEÇİLDİ
UEFA Yönetim Kurulu, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yaptığı toplantıda 2009-2011 yılları arasında komitelerinde görev alacak üyeleri belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, yeni oluşturulan Ulusal Federasyonlar Komitesi’nin 3. başkanvekilliğine getirildi. TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl da HatTrick Komitesi üyeliğine seçildi. TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ise Pazarlama Danışma Komitesi 3. başkanvekilliği görevine devam edecek. UEFA Birinci Başkanvekili Şenes Erzik, mensubu olduğu bütün komitelerdeki sorumluluklarını sürdürüyor.
2009-2011 yıllarında UEFA komitelerinde Türkiye’yi temsil edecek kişiler ve görevleri şöyle:
”Şenes Erzik: UEFA Yönetim Kurulu, Birinci Başkanvekili Profesyonel Futbol Strateji Konseyi, UEFA Yönetim Kurulu Temsilcisi, Hakem Komitesi, Başkan Yardımcısı, Kulüp Lisans Komitesi, Başkan Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi, Başkan FIFA Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener: Ulusal Federasyonlar Komitesi, Üçüncü Başkanvekili Lutfi Arıboğan: Pazarlama Danışma Komitesi, Üçüncü Başkanvekili Levent Kızıl: HatTrick Komitesi, Üye Süheyl Önen: Gençler ve Amatörler Futbol Komitesi, Üye Levent Bıçakcı: UEFA Tahkim Kurulu, Üye Mehmet S. Binnet: Sağlık Komitesi, Üye Kemal Kapulluoğlu:  Disiplin Müfettişi”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.