Kulüp ortada kaldı

Kulüp ortada kaldı

Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, bu yönetim yapısı ile sıkıntının devam edeceğini ve genel kurul kararı alacaklarını söylerken, Başkan Kuntoğlu ise takımın düşmesinde tek sorumlu biz değiliz dedi

Konyaspor’da küme düşmenin üzüntüsü yaşanırken, Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen yaptığı açıklamada yeşil beyazlı kulübün Bank Asya 1’inci Lig’e düşmesinin altındaki nedenleri anlattı. Maddi sıkıntılar ve futbolcuların 33 maçtır maç başı ödemelerinin yapılmadığını ve bu etkenin düşmede büyük rol oynadığını söyleyen Çimen, “Bu yönetim yapısıyla Konyaspor’dan hiçbirşey olmaz” dedi.

Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Konyaspor’un küme düşmesinde bir çok neden olduğunu söylerken, sonradan katıldığı Yönetim Kurulu’nun yapısını da eleştirdi. Bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Çimen, “Konyaspor’da bütün futbolcular alacaklı. 33 maçtır maç başı primlerini alamadılar. Bu Türkiye’deki bütün kulüplerde yaşanan sıkıntılar. Ama bizde biraz daha fazla oldu ve borç büyük rakamlara ulaştı. Bu zamana kadar oyuncularımıza peşinatın dışında ödeme yapamadık. Ara sıra verdiğimiz primlerle devam ettirdik. Konyaspor’un sadece oyuncularına borcu var. Bu borçların ödenmesi için de ne gerekiyorsa yapılacaktır” diye konuştu
Yaşanan maddi sıkıntılar ve oyuncuların alacaklarının ödenememesinin yanında bir çok hataya da imza atıldığını söyleyen Çimen, “Sadece maddi konuda değil küme düşmemizde daha başka etkiler de oldu. Sezon başında alınan oyuncular, takımın kurgusu, yapılan köklü değişiklik ve hoca değişikliği gibi pek çok faktör sayabiliriz. Bunların arasında oyuncuların da hataları var. Herkes hatasını kabul etmeli. Çok güvendiğimiz bazı futbolcular da beklentilerimizi karşılayamadı. Ama tabiki en önemli rol maddi sıkıntı oldu. Kaderimizde bu varmış. Artık kaderde ne varsa onu yaşayacağız” ifadesini kullandı.
BU YÖNETİM YAPISIYLA OLMAZ
Olağanüstü Genel Kurul için sezon sonunu beklediklerini söyleyen Çimen, “1-2 gün içerisinde yönetici arkadaşlarımızla bir araya gelerek değerlendirme yapacağız. Bu toplantı sonrasında olağanüstü genel kurul kararı çıkacak. Benim şahsi görüşüm de zaten mutlaka değişiklik yapılması yolunda. Kongreye mutlaka gidilmesi gerekiyor. Bu yönetim yapısıyla Konyaspor’dan hiçbirşey olmaz. Kan değişikliği yaparak, emin ellerde Konyaspor’un yeniden Süper Lig’e çıkması için gereken yapılmalıdır. Konyaspor Yönetimi’nde kan değişikliği şarttır” dedi.
14 OYUNCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR
Sezon sonu itibariyle yeşil beyazlı kulüpte 14 oyuncunun sözleşmesi sona ererken, gitmesi beklenen oyuncular arasında takım kaptanları Ömer ve Veysel ile 4 kaleci yer alıyor. Konyaspor’da sözleşmesi sona eren futbolcular şu isimlerden oluşuyor: “Ayman, Bülent Bölükbaşı, Cihan, Eren, Eray, İlker, Jefferson, Musa Büyük, Mustafa Er, Serhat Akın, Oğuzhan, Kratochvil, Ömer Gündostu ve Veysel.”
TEK SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ
Bu sezon 34 hafta sonunda topladığı 38 puanla Turkcell Süper Lig’e veda eden Konyaspor’da küme düşmenin şoku ve üzüntüsü yaşanıyor. Büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaşan yeşil-beyazlı taraftarlar, yönetime tepki gösterdi. Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ise takımın küme düşmesinde tek sorumlunun yönetim olmadığını savundu. Futbolcular da herkesin bu başarısızlıktan pay çıkarması gerektiğini söyledi. Konyaspor’un, son hafta Ankaraspor’u 3-0 mağlup etmesine rağmen Süper Lig’den üçlü averajla Bank Asya 1. Lig’e düşmesi, şehirde büyük üzüntüye sebep oldu. Yönetime ateş püsküren taraftarlar, Konyaspor’un durumundan Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ve siyasileri sorumlu tutuyor. Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, Konyaspor’un küme düşmesinin tek sorumlusunun yönetim olmadığını dile getirdi. Takımın düşmesinin bedelini herkesin ödeyeceğini iddia eden Kuntoğlu, “Zamanı geldiğinde Konyaspor’a kimin nasıl destek verdiğini, bunu kimlerin şahsi hırsa dönüştürdüğünü açıklayacağız. Konyaspor’u bu hale hep birlikte getirdik.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum