Küçük esnaf destek bekliyor

Küçük esnaf destek bekliyor

Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, küresel krizde zor durumda kalan küçük esnafın umudunun can suyu kredisi olduğunu ve esnafın kalıcı çözüm istediğini bildirdi.

 
Ceylan yaptığı açıklamada, küresel krizin küçük esnafı zor durumda bıraktığını söyledi. 
Ekonomik krizde küçük esnafın devletten gelecek can suyu kredisi beklentisi içinde olduğunu belirten Ceylan, ''Esnafın umudu can suyu kredisi. Esnafa verilecek can suyu kredisi ile ilgili olarak hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü ve kaynak aktarımı nedeniyle bir gecikme olduğunu öğrendik. Can suyu kredisinin 18 ay vadeli olduğu ve ödemelerinin de kredilerin verilmesinin ardından 6 ay sonra başlayacağı ifade edildi'' dedi. 
Can suyu kredisinin son günlerini yaşayan hastaya verilen bir damla su gibi olacağını vurgulayan Ceylan, kalıcı çözüm istediklerini belirterek, şunları kaydetti: 
''Can suyu kredisi, tükenmiş esnafın bir süre daha ayakta kalmasını sağlayacak. Esnaf için kalıcı çözüm gerekiyor. Bugün piyasaya baktığımızda hiper marketlerin küçük esnafın işini baltaladığını görüyoruz. Pastanesinden, kuruyemişine, kuyumcusuna kadar her sektör hiper markette var. Esnaf için kalıcı çözüm hiper marketler yasasının çıkartılması ve çalışma saatlerinin belirlenmesinden geçiyor. Örneğin 8'e kadar hiper marketler açık olursa devamında kalan zamanda bakkallar ve küçük esnaf iş yapabilir, böylece onların da ayakta kalması sağlanabilir.'' 
 Ceylan, Aksaray'da 9 bin civarındaki üyelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.