KTOda seçim heyecanı

KTOda seçim heyecanı

KTOda başkanlık belirsizliği sona eriyor.

Cuma günü seçime gidecek olan 161 kişilik oda meclisi 3 asil ve 10 yedek üyeyi seçecek. 11 kişilik yönetim kurulu ise kendi içinde KTO’nun yeni başkanını belirleyecek.

 

 

Konya Ticaret Odası (KTO), 29 Nisan 2011 tarihinde Cuma günü seçime gidiyor. Selçuklu Seçim Kurulundan alınan izinle 161 kişilik oda meclisi Hüseyin Üzülmez’in ardından istifalarla boşalan KTO Yönetim Kurulu’nun 3 asil ve 10 yedek üyeliklerini tamamlamak üzere 29 Nisan’da saat 14.00–17.00 tarihleri arasında seçim gidiyor. 

 

Gerçekleştirilecek seçimle ilgili bilgi veren KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, Mustafa Zöngür, Mustafa Temiz, Veli Öncan, Lütfi Can Başaran’ın istifasının ardından odada asil ve yedek üye sayısının 8’e düştüğünü ve boşan yerler ise 3 asil 10 yedek yönetim kurulu üyeliği seçimin gerçekleştirileceğini söyledi. Seyit karaca, seçimin ardından belirlenecek yönetim kurulunun ise kendi içinde KTO’nun yeni başkanını belirleyeceğini ifade etti. 

 

Hüseyin Üzülmez’in istifasının ardından oda meclisi Mustafa Altuntaş’ı oda başkanlığına getirmiş fakat Altuntaş’ın vergi kaydının bulunmadığının anlaşılmasının ardından görevinden istifa etmişti. 

 

Mustafa Altuntaş’ın Konya Ticaret Odası’na zarar vermemek adına böyle bir karar aldığını ve meslek komitesi gibi odadaki birçok görevinden istifa ettiğini aktaran Seyit Karaca, bu anlamda önümüzdeki seçimlerin KTO için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Oda Meclis Başkanı olarak KTO’nun her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Karaca, şunları kaydetti: “Konya birçok sektörle birlikte ekonomik alanda önemli bir potansiyel kazanmaya başladı. Bu noktada çalışmalarımız artarak devam ediyor. Kültürel faaliyet olarak KTO-Karatay Üniversitemiz yeni kuruldu ve hızlı bir şekilde gelişmesini sürdürüyor. Dış ticarette Konya hızlı bir ilerleyiş içinde. Bu hızın kesilmemesi gerekiyor. Sanayimiz giderek artan bir önem kazanmaya başladı. Bu noktada KTO olarak birlik ve beraberliği elden bırakmamız gerekiyor.”

 

MÜSİAD eski Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Selçuk Öztürk’ün seçimde aday olacağına ilişkin kendisine bilgi ulaştığını da aktaran Karaca, meclis üyesi olan herkesin seçimlerde aday olabileceğini de sözlerine ekledi.

 

HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.