KSO'dan ATB'ye ziyaret

KSO'dan ATB'ye ziyaret

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adana Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adana Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Ziyarette Büyükhelvacıgil'e; KSO Yönetim Kurulu üyeleri; Tahir Şahin, Rıfat Hekimoğlu, Ömer Saylık, Mehmet Çolak, Bozkurt Çağlayan, Mehmet Ali Acar ile KSO Genel Sekreteri Sedat Taşkazan da eşlik etti. Burada konuşan Büyükhelvacıgil, Konya'daki sanayi altyapısı ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, kentteki KOBİ sayısının 32 bine ulaştığını ve bu işletmelerin de 167 ülkeye ihracatta bulunduğu bilgisini verdi. Konya'nın aynı zamanda da 'sanayi kenti' olarak öne çıktığını vurgulayan Büyükhelvacıgil, ihracattaysa makine, imalat, otomotiv ve gıda sektörlerinin öne çıktığını dile getirdi.
Konya'da 80 farklı sektörde üretim yapıldığına dikkat çeken Tahir Büyükhelvacıgil, “Konya, aynı zamanda da bir 'tarım şehri' olduğu gibi Türkiye'nin en önemli tahıl ambarlarından biri olarak da kendisini öne çıkartmayı başardı” dedi. Konya Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Büyükhelvacıgil, KOSB Genişleme Alanı ile birlikte yaklaşık 25 milyon metrekareye ulaşıldığını, bu rakamla da bölgenin Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden biri haline geldiğini anlattı.
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren ATB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ise, Konya'nın gelişen ve büyüyen bir sanayi şehri olduğunu ifade ederek, bunda oda ve borsaların önemli bir misyon üstlendiğini gözlemlediklerini söyledi. Çalışkan, bu anlamda yaptıkları çalışmalardan dolayı KSO Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederken, ortak hareket etme kültürüne dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.