Krizi aşmak için TSE markalı ürünleri seçin

Krizi aşmak için TSE markalı ürünleri seçin

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü vesilesi ile 70 milyonu aşkın Türk tüketicisine seslenen TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Mali krizi aşmak için, kaliteli yerli ürünleri tercih edin. Kalite için, TSE markalı ürünleri seçin. Hem siz kazanın, hem ülkemiz ka


15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 70 milyonu aşkın Türk tüketicisine seslenerek, “Mali Krizi aşmak için, kaliteli yerli ürünleri tercih edin. Kalite için, TSE markalı ürünleri seçin. Hem siz kazanın, hem ülkemiz kazansın” dedi.
 “Ekonomik faaliyetlerin temeli üç halkadan oluşmaktadır. Üreticiler, pazarlamacılar, müşteriler (tüketiciler). Uzun yıllar, üreticiler ve pazarlamacılar hep güçlü oldu. Üreticiler, istediklerini üretirken, pazarlamacılar da onları pazarladılar. Tüketiciler kayıtsız şartsız bunları satın alıp, tükettiler. Sanayi ve teknolojinin gelişmesi üreticileri daha da güçlü hale getirirken, pazarlama yöntemlerinin gelişmesi de pazarlamacıları güçlendirdi. Üretici ve pazarlamacıların saltanatı hep sürdü” diyen Büyükhelvacıgil, şöyle devam etti: “Ancak, 1960’lı yıllarda ABD’de başlayan, 1970’li yıllarda İskandinav ve Batı Avrupa ülkelerinde kurumsal bazda hızla gelişen Tüketici ve Tüketici Haklarının tanımı, ciddi olarak tüketicilerin korunmasının gerekliliğini gündeme taşıdı. 1980’li yıllardan itibaren ülkemize de yansıyan bu süreç, tüketicinin öneminin fark edilmesinin kapısını araladı. Ekonominin aktörleri olan üreticiler ve pazarlamacılar, ekonomik faaliyetlerin odağındaki merkezi gücün aslında tüketiciler olduğunu keşfettiler ve artık güçlü yer değiştirdi. Güç tüketiciye geçti.
Üreticiler ürün tasarımında tüketici tercihlerini, tüketicilerin talep ve beklentilerini dikkate almak zorunda olduklarını anladılar. Pazarlamacılar, geliştirmeye çalıştıkları pazarlama yöntemleri içerisinde “tüketiciye saygının, tüketicinin güvenini kazanmanın” önemini kavradılar. Üretici ve pazarlamacı tüm işletmeler, tüketicinin artık KRAL olduğu ortak paydasında buluştular. “Şikayetler, müşteri ile aramızdaki Yaşam Hattı”dır, “Her şikayet, işletmemiz için bir armağandır” stratejisini uygulamaya başladılar. Küresel ekonomik krizin bütün dünyayı etkilediği günümüzde, pek çok ülke krizin aşılmasında tüketicilerin önemli bir role sahip olduklarını belirtmekte ve tüketicilerin vatanperverlik bilinciyle alışveriş yapmasını istemektedir. Fransa, “ekonomik vatanperverlik”, İtalya, “yerli malı kullan” sloganlarıyla bu konuda öncü ülkeler arasında yer alırken, ülke içinde üretilen malların özellikle tüketilmesi konusunda dikkat çekici çabalar ve “tüketiciler, ülkemizin size ihtiyacı var” türündeki mesajlarla tüketiciler ikna edilmeye çalışılmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.