‘Kriz varsa çare de var’ kampanyasına destek olun

‘Kriz varsa çare de var’ kampanyasına destek olun

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde Türkiyenin en büyük işveren ve işçi örgütleri olan HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, TESK, TİSK, KAMU-SEN, TİM, TÜSİAD ve MÜSİADın bir araya gelerek, ekonomiyi

Geçtiğimiz hafta başlatılan ‘Kriz varsa çare de var’ seferberliğinde ekonominin artık birinci mesele olabilmesi için bu projenin başlatıldığını ifade eden Büyükhelvacıgil, “Kriz varsa çare de var” Türkiye’de iç pazarı canlandırmaya yönelik, tüketici ile sanayiciyi buluşturan, ülkemiz ekonomisini hep birlikte kalkındırmayı amaçlayan önemli bir sosyal proje. ‘Kriz varsa çare de var’ kampanyasında ilk mesaj olarak tüketicilere ‘Eve Kapanma, Pazara Çık’ denildi. Kampanyanın ilkinde Konya’dan da büyük destek olduğunu gözlemliyoruz. Bundan sonraki kampanyalara Konyalı sanayici, tüccar, esnaf ve hemşehrilerimizin destek vermesini bekliyoruz. Çünkü, ülkemizde ve şehrimizde krizin etkilerini azaltmak için bu kampanya büyük önem taşımaktadır.”dedi.

Küresel krizin bütün dünya ile birlikte Türkiye’yi de derinden etkilediğini ifade eden Büyükhelvacıgil, “İşsizlik hızla artıyor. Kriz varsa, çaresi olduğuna da inanıyoruz. Ümitsizliğe, karamsarlığa, çaresizliğe kapılmanın gereği olmadığını düşünüyoruz. Bu kampanya TOBB öncülüğünde farkındalığı yaymak için Türkiye’nin yüzü gülsün diye  başlatıldı. Ne kadar tek vücut olursak, ekonomik gücümüz ve hedeflerimize ulaşma şansımız o kadar artacak. Öncelikle şunu anlamalıyız ki, “üretim-tüketim-istihdam” birbirine bağlı. Biri olmazsa hiç biri yok. Bugün dünya bizim ürettiğimizi tüketiyor. Ürünlerimizi 200’den fazla ülkeye satıyoruz, üretim gücümüzü tüm dünya kabul etti. Devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir şekilde işbirliğiyle alınacak tedbirleri uygulayarak kriz ortamından en kısa zamanda çıkacağımıza inanıyoruz.”diye konuştu.
Büyükhelvacıgil, daha sonra  mesajında şu görüşlere yer verdi: “Beş hafta sürecek kampanyanın ikinci haftasında “Kimse işini kaybetmesin ” sloganıyla mesaj verilecek. Bizde işçi-işveren ayrımı yoktur. İşçi, işveren el eledir, birdir ve beraberdir. Biz bu anlayışın insanlarıyız. Ülkemiz müteşebbis ruhuyla, yetişmiş insan kabiliyetiyle, işçisinin emek ve sabrıyla, insanımızın omuzlarında yükselmiştir. Bu sinerji her türlü zorluğu aşmaya kadirdir. Bizler işsizler iş bulsun, işini kaybedenler işe geri dönsün, kepenkler kapanmasın istiyoruz. Biz bu ruhla önümüzdeki bütün engelleri aşarız. Ekonomileri üretim, istihdam ve tüketim ayakta tutar. Biri olmazsa kriz kazanır. Krize yenilmeyeceğiz, ülkemize hep birlikte destek olacağız.
Unutmayın! Kaybetmek kolay kazanmak zordur. Ülkemizde çözümsüzlük psikolojisi bulaşıcıdır. Biz bunu ortadan kaldırmak için herkese çağrı yapıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.