Kraliçe Elizabeth: Umarım İskoç Halkı Geleceği Hakkında Çok Dikkatli Karar Verir

Kraliçe Elizabeth: Umarım İskoç Halkı Geleceği Hakkında Çok Dikkatli Karar Verir

İskoçya’nın bağımsızlığı için Perşembe günü yapılacak referandum öncesi gözler Birleşik Krallık’ın Kraliçesi 2. Elizabeth’e çevrildi.İskoçya’nın Aberdeen kentinde bulunan Crathie Kirk Kilisesi’nin Pazar ayininde referandum...

İskoçya’nın bağımsızlığı için Perşembe günü yapılacak referandum öncesi gözler Birleşik Krallık’ın Kraliçesi 2. Elizabeth’e çevrildi.

İskoçya’nın Aberdeen kentinde bulunan Crathie Kirk Kilisesi’nin Pazar ayininde referandum için sadece “İskoç halkı umarım geleceği için çok dikkatli karar verir.” yorumunda bulunan Kraliçe Elizabeth, yapılacak referandumun tarihi bir öneme sahip olduğunu, parlamenter monarşi sistemine olan bağlılığı sebebiyle de bu süre zarfında tarafsız kalacağını belirtti.

Buckingham Sarayı’ndan bir sözcü, “Tartışmalar hakkında kişisel bir yorumda bulunmamız mümkün değildir. Kraliçemizin söylediklerini her zaman yinelemek sorumluluğumuzdur. Kraliçemiz her zaman anayasal tarafsızlığı sürdürmektedir. Referandum için görüşü ise devamlı söylediği gibi: Bu İskoç halkını ilgilendiren bir meseledir.” açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, referandum sonucunun geri dönüşü olmadığını vurgulayarak, İskoçya’nın Birleşik Krallık’ta kalması için ‘hayır’ kampanyalarına devam ediyor.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, referandum anket sonuçları halen başa baş devam ediyor. The Observer gazetesinin yaptırdığı anket, referandumdan yüzde 53 'hayır', yüzde 47 'evet' çıkacak. Sunday Times gazetesinin anketlerine göre ise iki kamp arasındaki fark sadece 2 puan. Sunday Telegraph gazetesinin sonuçlarına göre ise yüzde 54'lük kesim 'hayır' derken, yüzde 46 bağımsızlığa 'evet' diyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.