Köyler cazip hale gelmeli

Köyler cazip hale gelmeli

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa Ereğli ve Emirgazi'de vatandaşlarla buluştu

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Ereğli ve Emirgazi'de seçim mitingi düzenledi. Seçim süreci boyunca ilçe ilçe gezerek vatandaşla iç içe olan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Emirgazi ilçesinde başladığı mitingi Ereğli'de tamamladı. Ereğli'de gerçekleştirilen mitinge Saadet Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Saydam, Emirgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Günay, Halkapınar Belediye Başkan Adayı Fahri Vardar da katıldı. Gerçekleştirilen mitinglerin ardından Ökafa, Ereğli'de 2 dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanlığı yapmış Merhum Kenan Akpınar'ın cenaze merasimine katıldı. Özkafa, cenaze merasiminden sonra Ereğli esnafını ziyaret etti. Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Ak Parti Hükümetini ve Konya Büyükşehir Belediyesini eleştirdi. Özkafa Ereğli'de yaptığı konuşmada idarecilerin halkı iyi yönetemediğini kaydeden Özkafa, “İstanbul'da yapılan bir proje Konya'nın reklam tabelalarında yer buluyor. İstanbul Kanal Projesi gerçekleşince Konyalı vatandaşımız oraya yüzmeye mi gidecek? Bunlar yanlış uygulamalar, belediyecilik bu değildir. Türkiyede 12 yıldır görev yapan bir hükümet var. Halkımız bu hükümeti hayırlı icraatlar yapması için, büyük oylarla tekrar tekrar iş başına getirdi. Sayın Başbakanın 2014 yılında çalışanlara ve emeklilere verdiği zam oranı yüzde 3. Yani, bin lira alan 30 lira da zam alacak. Bu millet 12 senedir sana sahip çıktı. Sen de bu millete zam vakti gelince sahip çıksan olmaz mı? 1996 yılında Başbakan olan Merhum Erbakan Hoca çalışanlarına ilk altı ay içinde yüzde 50 zam yaptı. Bu zammı 1 yıl içerisinde yüzde 100'e çıkardı” açıklamasında bulundu.

NÜFUS BÜYÜŞEHİRDE TOPLANMAMALI

Kırsaldan büyükşehirlere yapılan göçlerin yaşanmaması gerektiğini işaret eden Özkafa Emirgazi Mitingi'nde şunları kaydetti: “Biz 600 senelik imparatorluk kurmuş, dünyada en büyük icraatler yapmış Osmanlı'nın torunları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletiyiz. En büyük imkanlar hizmete mevcut. Ama Emirgazi Beldemizde hemşerilerimizin ve gençlerimizin hayat standarlarına baktığımız vakit son derece önemli sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bunların hepsi yanlış yönetilmekten kaynaklanıyor. 76 milyonluk nüfusumuzun 4'te 3'ünü İstanbul'da ya da büyükşehirlerde toplanmasını doğru bulmuyoruz. Tarihi bir yerleşim yeri olan Emirgazi'mizin 5-6 bin nüfusla kalmasını asla kubul etmiyoruz. Emirgazi'mizin tarım ve hayvancılığıyla, küçük sanayi siteleriyle ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarıyla en az 30 bin nüfusa sahip bir merkez olmasını istiyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu şekildedir. Almanya 82 milyon nüfus ile Türkiye'den 6-7 milyon daha fazla bir nüfusa sahip bir ülke. Fakat Almanya'da nüfusu 1 milyonu geçen şehir sayısı 3'ten ibaret. Geri kalan nüfusu şehirlere, ilçelere, beldelere ve şehirlere dağılmış durumdadır. Çünkü, topyekün kalkınmış bir ülkedir.”

MAZOT FİYATLARI DÜŞÜRÜLMELİ

Mazot fiyatlarının 1 liradan 2 liraya çekilmesi gerektiğini ve torbası 50 lira olan yem fiyatlarının 20 liraya çekilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Özkafa, “1 liraya mal olan mazotu 5 liraya satan bu idareye oylarınızla cevap vermelisiniz. Tarım ve hayvancılığımızı geliştirip, yem fiyatlarını ucuzlattığımız vakit süt fabrikaları, et entegre tesisleri ve diğer sanayi işlerini de peşinden getirecektir. Böylece iş arayan genç kardeşlerimiz beldesini ilçesini ya da şehrini terk etmek zorunda kalmayacaktır. Kendi memleketinde alnı açık, zengin ve başı dik olarak yaşayacaktır. Temel olarak bunun da mazot fiyatlarına getirilecek indirimle sağlanacağı aşikardır. Saadet Partisi, Milli Görüş tarihi boyunca bu icraatları yapmış bir partidir. Merhum Erbakan Hoca 40 yıl önce Başbakan Yardımcısı olduğu zaman 48 milletvekiliyle ilk yaptığı iş Konya'nın ortasına 50 bin traktör ve 100 bin motor imal eden TÜMOSAN'ın bacasını 2 yıl içerisinde tüttürdü” şeklinde konuştu.

ADEM DEMİREL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.