Körfez’de Sağlık Sektörüne Yapılan Yatırımlar 9,5 Milyar Doları Aşacak

Körfez’de Sağlık Sektörüne Yapılan Yatırımlar 9,5 Milyar Doları Aşacak

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde bu yıl yeni sağlık tesislerine yapılacak yatırımların değerinin geçen yıla kıyasla yüzde 25 artarak 9,53 milyar dolara ulaşacağı bildirildi.Dubai Sağlık Otoritesi’ne göre Birleşik...

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde bu yıl yeni sağlık tesislerine yapılacak yatırımların değerinin geçen yıla kıyasla yüzde 25 artarak 9,53 milyar dolara ulaşacağı bildirildi.

Dubai Sağlık Otoritesi’ne göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai, 2020 yılı itibariyle tedavi amaçlı 500 bin hasta çekmeyi hedefliyor. Tedavide bölgede öncü olmayı hedefleyen şehirde önümüzdeki birkaç yıl içinde 18 özel ve dört devlet hastanesi inşa edilecek.

BAE’nin sağlığa ayırdığı bütçe 2007’den bu yana ikiye katlandı ve Emirlikler, dünyada tıp turizmindeki ilk 20 ülke arasında sayılıyor. Alpen Sermaye Yatırım Bankacılığı’nın raporuna göre BAE’nin tıp turizminden elde ettiği gelirler geçen yıl 1,7 milyar dolara yaklaştı.

Bunun yanı sıra BAE hükümeti de ülkeye tedavi amacıyla gelen ziyaretçi sayısını artırmak için vize başvuru sistemini daha kolay hale getirdi. Kaynaklara göre hükümet, ülke dışına tedaviye giden BAE vatandaşları için yılda yaklaşık 2 milyar dolar harcıyor. Sağlık sektörüne yapılan yatırımların bir amacının da bu faturayı azaltmak olduğu ifade ediliyor.

Diğer Körfez ülkesi Suudi Arabistan da sağlık sektörüne ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ülke genelindeki sağlık tesislerinin iyileştirilmesi için yapılan yatırımların 23 milyar doları aştığı belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.