Konya’ya teşvik ayrımı

Konya’ya teşvik ayrımı

Türkiye genelinde uygulanacak olan sektörel ve bölgesel yeni teşvik paketinden Konya sadece tarım ve gıda alanlarında destek alacak

31 ilçesi 2 milyon nüfusu ile Türkiye’nin önemli bir şehri olan Konya’nın sadece gıda ve tarım alanında değil; otomotiv yan sanayi, makine imalat sanayi, tarım ve tarıma dayalı mekanizasyon, gıda sanayi ve ayakkabı sanayi gibi alanlarda da ulusal ve uluslararası önemli bir altyapıya sahip. Teşvik paketinde Konya’nın sadece gıda ve tarım alanında değil, diğer alanlarda da teşvik alması sanayiciler açısından büyük önem arz ediyor.

Konya’da yaklaşık 50 bine yakın kişinin istihdam edildiğini belirten İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Tarım ve sanayi alanında önemli bir potansiyele sahip olan Konya, kendi öz sermayesi ve üretim kapasitesi ile Türkiye’nin sayılı ilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Dünyayı etkisi altına alan küresel kriz maalesef ülkemizde olduğu gibi Konya’da da etkisini gösteriyor. Hükümet reel sektörü desteklemek amacıyla önemli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden biri de bölgesel yeni teşvik paketi. Konya bu paketten sadece tarım ve gıda sektöründe teşvik alacak olması ciddi ilerleyen zamanlarda sıkıntılar doğuracaktır. Çünkü bölgedeki ihracatın 400 milyon doları sadece otomotiv yan sanayiden sağlanıyor. Otomotiv yan sanayi ve makine imalatında istihdam edilen işçi sayısı 9 binlerde. Yine sektöründe ulusal ve uluslar arası önemli bir alt yapıya sahip ayakkabıcılık, dış ticaret müsteşarlığı tarafından yürütülen Türkiye Kümelenme Haritasının çıkarılmasında otomotiv yan sanayi ile 10 pilot bölgeden biri olmaya hak kazandı. Ayakkabıcılık sektöründe 10 bin kişi istihdam ediliyor. Tarım ve gıda sektöründe 11 bin kişi istihdam ediliyor. Kısacası Konya’nın ülke ekonomisine katkısı anımsanamayacak kadar yüksektir. Bu sebeple bölgesel teşvik kapsamında Konya’nın sadece tarım ve gıda alanında değil, otomotiv yan sanayi, makine imalat, tarıma dayalı mekanizasyon, gıda sanayi ve ayakkabıcılık sektörlerinde de teşvik olması gerekir. Bunun için sanayi bakanlığının teşvik konusunda yeniden bir değerlendirme yapması lazım” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.