Konyaspor zirveyi bırakmadı

Konyaspor zirveyi bırakmadı

Bank Asya 1. ligde 8. hafta da Konyasporun liderliğiyle geçildi.

Haftayı İzmir deplasmanında geçiren ve Karşıyaka ile 2-2 berabere kalarak puanını 18’e çıkartan Kartallar, zirvedeki yerini bu hafta da korudu. Konyaspor’un ene yakın rakibine 3 puan fark attığı ligde geride kalan haftada oynanana karşılaşmalarda toplam 25 gol atıldı.

Bank Asya 1. ligde 8. hafta da 5 maçı ev sahibi, 2 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Sadece bir maçta gol sesi çıkmazken, haftanın en gollü karşılaşmaları ise, 3-1 sonuçlanan Altay-Hacettepe ve Kocaelispor-Gaziantep BŞ maçları oldu. Genç bir kadro ile mücadele eden Kocaelispor’un ilk kez Gaziantep karşısında galibiyet sevincini yaşadığı ligde 8. hafta da en gollü biri diğer maçta 2-2 sonuçlanan Karşıyaka-Konyaspor maçı olarak istatistiklere geçti. Bu hafta da rakip fileleri iki kez havalandıran tek futbolcu ise; Kocaelispor’un tecrübeli ismi Serdar.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Kartalspor ve Mersin’in yenildiği ve Bucaspor’un berabere kaldığı hafta da Altay, Adanaspor ve Boluspor ise kazanan ve zirveyi zorlayan takımlar oldu. Alatay ile Çanakkale deplasmanda kazandılar. Bank Asya 1. ligde geride kalan 8. hafta da oynanan maçlarda hakemler 50 kez sarı ve 2 kez de kırmızı karta baş vurdu.. En çok kart çıkan maç, 11 sarı kartla Kocaelispor-Gaziantep BŞ maçı oldu. Bu karşılaşmada Gaziantep’ten 8 futbolcu sarı kart görerek rekor kırdılar. Karşıyaka-Konyaspor maçında 8, 3 maçta da 6’şar sarı kart çıktı. Böylece, 8. hafta ligini başından buyana ene çok sarı kart çıkan hafta olarak istatistiklere geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.