Konyaspor sevdamız

Konyaspor sevdamız

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa: Konyada spor denildiği zaman akla Konyaspor geliyor. Bu şehrin takımı çok daha iyi yerlere layıktır. Çünkü, bunu hak ediyor

Konyaspor’un Süper Lige yükselmesinde büyük emeği olan ve yeşil-beyazlı takıma sevdalı olduğu herkes tarafından bilinen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, dün spor basını ile bir araya geldi. Gazete yöneticileri, spor yazarları ve spor muhabirlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda öncelikli olarak Konyaspor konuşuldu. Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı A.Selim Laleli, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ile Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen’in de katıldığı basın toplantısında, adaylar spora yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasına dünya sporundan örnekler vererek başlayan Özkafa, özellikle Konyaspor konusunda çok hassas konulara değindi.

KONYASPOR İYİ YERLERE GELMELİDİR
Pek çok konuda heyecanlanıyoruz, inanıyoruz ve büyük işler yapmak istiyoruz. Bir şeye tam inanmadan, heyecanlanmadan büyük idealleri ve hedeflere varmak mümkün değil. 15 yıllık tecrübemiz ve 5 yıllık dinlenme ve gözlemlerimiz sonucunda her alanda heyecanlandığımız gibi spor alanlarında da heyecanlanıyoruz. Her şeyden önce kabul etmeliyiz ki Konya’da spor denildiği zaman hemen Konyaspor akla geliyor ve bu da normaldir. 1. gündem maddesi olarak buradan başlarsak Konyaspor Süper ligdedir. Bu son derece memnuniyet verici bir durumdur. Çünkü Konyaspor’un veya her hangi bir ilin takımının süper ligde temsil edilmesi pek kolay olmamaktadır. Bugün Adana, İzmir gibi en büyük şehirlerin takımları yoktur. Göztepe yok, Altay yok, Karşıyaka yok, Adana Demirspor yok, Adanaspor yok.Yani Süper Lig’de olmak büyük önem arz ediyor. Bir sıkıntı doğduğu zaman da bunun telafisi çok zor oluyor. Koca bir İzmir, koca bir Adana ve saydığım vilayetler bunu hemen telafi edememişler ve bu takımlardan bir kısmı 10-15 yıldır süper lige hiç çıkamıyorlar. Öyleyse Konyaspor süper ligde her zaman olmalıdır ve bunun için her türlü gayret sarf edilmelidir. Ancak şunu da söylemek gerekmektedir, süper ligde bulunmak da Konya ve Konyaspor’u tatmin etmemektedir. Zaten seyircimizin bazı maçlara olan ilgisi de bunu ispat ediyor, tribünlerimizin yarısı anca doluyor. Gündemdeki bir örnek olduğu zaman bunu örneği vermek durumundayız. O zaman bir Sivasspor ligin 25. haftasında liderse, Konya’nın nüfusu Sivas’ın dört misli ise, Konya’nın potansiyeli son derece yüksekse, Konyaspor süper ligde mutlaka en iyi noktalara gelmelidir. 
STADI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
Mevcut stadyumun mükemmel bir şekilde sil baştan yeniden inşası ile sağlayacağız. 30 Mart günü 4-5-6-7 çok önemli gündem maddesi belirleyip, hepsiyle ilgili komiteler kurup bir seferberlik ilan edip işe başlamak durumundayız. Bu gündem maddelerinden biriside Konyaspor ve Konya stadyumudur. Bütün çevresi ile birlikte yeniden ele alınarak, yeniden dizayn edilerek dünyanın bütün merkezlerinde o ambiyansın, o atmosferin tam sağlandığı bir futbol arenasında kozların ve heyecanın doruk noktasında paylaşıldığı bir stadyuma 2-3 yıl içerisinde hemen kavuşmak durumundayız. Bu bizim kesin bir seçim vaadimizdir. Bizleri tanıyorsunuz, 15 yıl görev yaptık ve sizlerle beraber olduk. Kayıtlarda pek çok sözümüz vardır. Söz verip de yerine getiremediğimiz bir husus varmıdır? Biz her türlü hizmetin yapılma sözünü verdik ve yaptık. Halkımızda bunu oyları ile bunu tescil etti. Verdiğimiz sözleri tutmanın neticesinde Konya’da yüzde 45 ile 65 arasında oyları aldık. Bu inançla diyoruz ki, biz Konya stadyumunu kesinlikle bulunduğu yerde inşa edeceğiz. Konyaspor’un dünya kulübü olması için, Konyaspor’a bu proje içinde kalıcı gelirler temin edecek bütün unsurları da proje safhasında stadın içerisine yerleştireceğiz. Şu anda görev yapmakta olan yönetim kurulu ve başkanı ve daha önce görev yapmış bütün kıymetli arkadaşlara teşekkür ediyor. Bu arkadaşların hiç birisine en küçük bir gönderme yapmadan diyoruz ki, Konyaspor en güzel manada nasıl yönetilecekse o yönetimin sağlanmasını da spor basınımızla birlikte mutlaka yapacağız.
SPORDA ALTYAPI GÜÇLÜ OLMALI
Alt yapının güçlendirilmesi şarttır. Bunu da dünya kulüpleri nasıl yapıyorsa o şekilde yapmak durumundayız. İstikbal vadeden futbolcuların uygun şartlarda Konyaspor’a kazandırılması ile ilgili bir takım kulüplerimiz öne çıkmıştır bu aynı şekilde Konyaspor içinde geçerli olacaktır. Diğer bir husus iyi bir yönetim, iyi bir alt yapı ile istikbal vadeden futbolcuların erken yaşlarda Konyaspor’a kazandırılması yanı sıra flaş transferler de mutlaka yapılacaktır. Alt yapıyı ne kadar güçlendirirseniz güçlendirin ki bu şarttır. Bütün faaliyetleri yapıp ama bir dünya kulübünün flaş transferleri olmadan da dünya gündeminde olması mümkün değildir. Her alanda her şey gerçekleştirilecektir.
AMATÖRLERE ÖNEM VERİYORUZ
Bütün amatör sporların desteklenmesi son derece şarttır. Mevcut olan bu faaliyetlerimizi çok ileriye götüreceğiz. Amatör sporlarımızı destekleyeceğiz. Her alanda onlara büyük katkılar sağlayacağız ve bu katkılar bu güne kadar görülmemiş cinsten olacak. 10 takıma eşofman verdik, 20 takıma malzeme verdik, otobüs tahsis ettik bunların hepsi günlük olağan şeyler. Biz, buda olurmuymuş dedirtinceye kadar bu işe devam edeceğiz. Kesin kararlıyız. Neden? Hayatın pek çok alanda tek düzeleştiği, betonlaşmanın arttığı, kabul edelim veya etmeyelim insani ilişkilerin zayıfladığı bir dönemde, spor toplumda pek çok insanın centilmende iletişim içerisinde olacağı toplumu toplum yapan çok önemli unsurlardan biridir. O bakımdan Konyaspor’dan amatör sporlara, futboldan basketbol ve voleybola her alanda faaliyet göstereceğiz. Sporun her alanında büyük faaliyetler yapmak zorundayız. Her alanda artık son derece heyecanlı müsabakalar yapılmaktadır. Konya bunların içerisinde mutlaka yerini almalıdır. Örneğin bisiklet bir zamanlar bizim çok önde olduğumuz bir alan, halterin güreşin son 50 yılda Türkiye’nin tanıtımında yaptığı faaliyetler ortada. O bakımdan biz sporun her alanında son 50-60 yıllık tarihinde görülmemiş başarılarını bu 5 yıllık dönem içerisinde yapacağımıza dair spor basınımıza inanarak söz veriyoruz. Bütün bu söylenenleri kaydedin ve bunun hesabını bizden sorun. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum