Konyaspor mağdur

Konyaspor mağdur

Ankaragücü maçında çıkan olayları değerlendiren başkan Ahmet Şan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, kafile başkanı Mehmet Günbaş ve Konyaspor futbolcusu Selim Ay, olayların spora yakışmadığını söylediler

Ankaragücü maçında çıkan olayları değerlendiren başkan Ahmet Şan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, kafile başkanı Mehmet Günbaş ve Konyaspor futbolcusu Selim Ay, olayların spora yakışmadığını söylediler

AHMET ŞAN:TASVİP EDİLEMEZ
MKE Ankaragücü maçında yaşanan olayların haftalardır yaşanan gelişmelerin dışa yansımasının bir sonucu olduğunu belirten Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, MKE Ankaragücü yöneticilerine, teknik heyetine ve oyuncularına sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkür ederken, maçın çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmasının hoş bir durum olmadığını söyledi. Açıklamasına 'Maçın bu şekilde yarıda kalması hiç hoş bir durum değil' sözleriyle başlayan Ahmet Şan, "Takım olarak iyi bir maç çıkarıyorduk ve skor olarakta öndeydik. Fakat Ankaragücü taraftarlarının haftalardır yaşadığı birikimlerin dışa yansıması bir durum yaşandı. İstenmeyen olaylar oldu. Emniyet güçlerimiz olayların yatıştırılması adına ellerinden geleni yaptılar. Binlerce kişi aynı anda harekete geçti, sahaya indiler. Ve maalesef maç tatil edildi. MKE Ankaragücü yöneticilerine, teknik heyetine ve oyuncularına sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür olayların yaşanmasını maalesef istemiyoruz ama Türkiye'nin her yerinde yaşanabiliyor. Kendi açımızdan baktığımızda buralarda olmayı hak etmesekte son haftalarda yeni teknik heyetimizle birlikte yakaladığımız çıkışla ilk yarıyı bulunduğumuz konumda bitirdik. Devre arasında yapacağımız takviyelerle ikinci yarıya daha iyi hazırlanıp istenilen Torku Konyaspor'u oluşturmak zorundayız” şeklinde görüş belirtti.

SELİM:SAHA İÇİNDE GERGİNLİK YOKTU
MKE Ankaragücü maçında yaşanan saha olaylarını değerlendiren  Selim Ay, saha içerisinde hiçbir gerginliğin olmadığını ve kesinlikle futbol sahalarında görmek istemedikleri böyle bir durumla karşılaştıkları için MKE Ankaragücü'nde forma giyen meslektaşlarının da büyük üzüntü duyduklarını belirterek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi. Olayları değerlendiren Selim Ay, "Oyuna istediğimiz gibi başladık. Herşey yolunda gidiyordu. Saha içerisinde sadece kendi işimizi yaptık. Meslektaşlarımızın yaşananlardan duydukları üzüntüyü biliyoruz. 41.dakikada oyun durdu. Biz olayların büyümemesi adına kendi taraftarlarımızı sakinleştirirken bir anda binlerce Ankaragücü taraftarı sahaya girdi. Yaşananlarda hiçbir arkadaşımıza herhangi bir darp olmadı. Bu tür olaylar yaşanabiliyor ama kesinlikle futbol sahalarında olmaması gereken bir durum. Saha içerisinde kesinlikle olumsuz bir durum yaşanmadı. Bunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Herhangi olumsuz bir durumun olmaması sevindirici. Biz kötü başladığımız sezonun ilk yarısını iyi bir şekilde bitirdik. Devre arasını da iyi değerlendirip sezonun ikinci yarısında Torku Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşıma adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

UĞUR TÜTÜNEKER: HOŞ OLMADI
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, ilk defa şahit olduğu bu durumun kesinlikle tasvip edilemeyeceğini belirtirken, maçın oynanan 41 dakikalık bölümünde galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Uğur Tütüneker'in açıklaması şöyle: "Öncelikle soyunma odamıza gelerek yaşananlardan dolayı duydukları üzüntüyü ifade eden ev sahibi ekibin Kulüp Başkanı, yöneticileri, teknik direktörü ve oyuncularını bu davranışlarından dolayı kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Yaşananlara bizde üzüldük. Ankaragücü gibi bir camianın bu durumlara düşmesi üzüntü verici bir durum. İlk defa böyle bir olaya şahit oldum ve bu olayları daha fazla irdelemekte istemiyorum. MKE Ankaragücü yöneticileri, teknik heyet ve oyuncuları da çok üzgün. Yaşananlar taraftarların bir tepkisi. Ama kesinlikle sahalrda yaşanmaması gereken bir durum. Maça gelince oynanan 41 dakikaya bakıldığında belki 3 tane pozisyonu değerlendirdik. Ama yakaladığımız daha da fırsatlar vardı. 3-4 pozisyonumuz daha vardı. Maçın hakimiyeti de bizdeydi. Kısaca söylemek gerekirse oynana 41 dakikada maçı hak ettiğimizi herkes gördü. Geldiğimiz günden bu yana oynadığımız maçlarda bizim istediklerimizi ve uygulamaya çalıştığımız mantalitemizi yapan oyuncularımı bir kez daha kutluyorum. Bizim için önemli olan istikrarı yakalamaktı. Bunun içinde önemli bir yol aldığımıza inanıyorum. İyi oyunlarla ve alacağımız sonuçlarla bir yerlere varacağımıza inanıyorum. Şu an yaşanan kıpırdanma ve oyuncularımın özgüvenlerini yeniden kazandıkları açıkça görülüyor. İnşallah bu çıkışımızı bundan sonrada devam ettirmek istiyoruz."

ATİLLA KART: SPOR SİYASETTEN KURTARILMALI
Torku Konyaspor'un deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçını izleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart çıkan olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kart çıkan olaylarda  Konyaspor ilgisinin olmadığını Ankaragücü'nün son 1 yıldır içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığını ifade etti. Kart, “Yaşanan bu olayların Konyaspor taraftarları ve Konyaspor ile hiç birilgisi yoktur. Tamamen Ankaragücü'nün içinde bulnuduğu durumdan ortaya çıktığı aşikardır. Ankaragücü'nün son bir yılda içinde bulnuduğu durum ve yaşananların büyük bir gerginlik olduğu çok açık bir şekilde belliydi” diye konuştu. Atilla Kart, “Sporu siyasetin aracı haline getirerseniz olacağı budur” dedi. Kart, “Sporu siyasete aracı ederseniz, bir iktidar savaşı haline getirirseniz taraftarı bu amaçla kullanırsanız işte bugün burda yaşanan tablo ile karşı karşıya kalırsınız. Allah korusun  çok  daha müessif olaylar olabilirdi, bu olayların daha büyük olmamasından dolayı teselli buluyorum. İktadarı yönetenler Ankara'yı yönetenler sporun üzerinden ellerini çeksinler, futbolun üzerinden ellerini çeksinler.”  Atilla Kart, Konyaspor'un son derece centilmence mücadele ettiğini ifade etti. Kart, “Konyaspor  çıktı centilmence futbolcusu ile taraftarı ile hiçbir tahrike yol açmadan çıktı oyununu oynadı. Ben inanıyorum ki  Konyaspor teknik kadrosu ile idari kadrosu ile futbolcusu ile yeni bir çıkışı yakaladı. Bu çıkışı Hiçbir provakasyona mahal vermeden kimseye alet olmadan centilmenlik kuralları içerisinde Konyaspor hakettiği yere ulaşacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNBAŞ:ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY
Torku Konyaspor'un  deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçında çıkan olaylarla ilgili olarak konuşan kafile başkanı Mehmet Günbaş, “İki takımda oyuna iyi başladı. İki takım tarafarı da takımlarına desteğe başladı. Ancak bulduğumuz erken goller rakip takımın moralini bozdu. Dolayısıyla bunlar futbolda istenmeyen seyler. Ama ne yazık ki Ankara'da bunu yaşadık. Çok üzücü bir olay. Ankaragücü camiasına da burdan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Sonuca federasyon karar verecek. Ancak maç 3-0 iken yaşananlar bizi üzdü. Yaşanan arbedede ufak tefek darbelere maruz kalan arkadaşlarımız oldu. Ancak sağduyulu insanların sayesinde oyuncularımızı sağsalim soyunma odasına aldık” dedi. Günbaş Bekir Duvarcı'ya da desteğinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.