Konyaspor Kayseri’ye bugün gidiyor

Konyaspor Kayseri’ye bugün gidiyor

Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Konyaspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Dün yapılan teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanla Kayserispor maçı hazırlıklarının Konyadaki bölümünü tamamladı.

Teknik Direktör Giray Bulak gözetiminde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yapılan antrenmana salonda çalışan Caner ve Koray İçten katılmazken, Ömer Gündostu ve Musa Büyük takımdan ayrı çalıştı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman kaleciler Oğuzhan, Jefferson, Atilla ve Nazmi’nin koruduğu kalelere yapılan şut çalışması ile devam etti. Antrenman yapılan taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile sona erdi. Bu çalışma ile birlikte hazırlıklarının Konya bölümünü tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün sabah saat 09:00’da karayolu ile Kayseri’ye gidecekler. Kartal, Kayserispor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek.

BULAK: İYİ MÜCADELE EDECEĞİZ
Konyaspor teknik direktörü Giray Bulak, Kayserispor karşısında iyi mücadele edeceklerini, bu mücadeleyi de sonuca olumlu şekilde yansıtacaklarını belirterek, “Puansız dönmemek için her şeyi yapacağız” dedi. Bulak, “Sivasspor karşısında yapmış olduğumuz mücadele istediğimiz, beklediğimiz ve özlediğimiz bir mücadeleydi. Örneklerini gördük, yaşadık ve kazandık. Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği maçlarındaki mücadele bize yakışmadı ve dolayısıyla da bu maçları kaybettik. Mücadele yaptığımızda kazanmayı biliyoruz ve kazanıyoruz. Ama gösterdiğimiz bu mücadeleyi devam ettirmek lazım. Çünkü artık telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bu hafta bunlardan birini yaşayacağız. Sivasspor karşısındaki oyun anlayışımızı, coşkumuzu tekrarlarsak Kayserispor maçında sıkıntı yaşamayız. Takımımızın amacı ve hırsı o şekilde olduğu zaman ortaya çok hızlı ve tempolu bir oyun koyuyoruz. Biz bu hafta aynı istekle sahaya çıkmak istiyoruz. Ve yaptığımız çalışmalarda da bunu yakından hissediyoruz. Umarım bunu Kayserispor karşısında da gösteririz.”
KAYSERİSPOR’UN MİSYONU BELLİ
Kayserispor’un belli bir misyon üstlendiğini, Türk futboluna genç oyuncular yetiştirdiğini belirterek, “Rakibimizin ligdeki konumuna bakmamak lazım. Hem geliştirdiği hem de yetiştirdiği oyuncuları görmek lazım. Tolunay hoca kendisi de ifade etti Türk futboluna yetenekli genç isimler kazandırıyor. Bu oyuncular önümüzdeki dönemlerde tüm takımların listesinde almak istedikleri isimler olacaklardır. Bu çok önemli. Çünkü ben de bir dönem çok genç oyuncu yetiştirdim. Bunun verdiği haz ve kulüplere katkısı gerçekten çok fazla. Harcaması düşüyor, bütçelerini denkleştiriyorlar. Bu nedenle bu tip yetiştirici ve cesur teknik direktörleri korumak ve desteklemek lazım. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Zor bir maç oynayacağımızı çok iyi biliyorum. Çok güzel bir stada ve çok güzel bir ambiyansta oynayacağız. Bizim dönüm maçlarımızdan biri olacak. Kazanmak istediğimiz ve kazandığımız zaman bize ileride çok fazla katkı sağlayacak bir maç. Çok iyi bir takıma ve futbol kültürü olan bir kentin takımına karşı oynayacağımızı biliyoruz. Kendimizi hem maçı izlemeye gelen taraftara beğendirmek hem de maçı kazanmak istiyoruz. Bu haftaki oyun anlayışımız, çalışma gayretimiz bize bu maç için çok büyük umut veriyor. İyi oynayıp, centilmence mücadele edip kazanacağız” diye konuştu.
İKİ TAKIM İÇİN DE 6 PUANLIK MAÇ
Bulak, iki takım için de 6 puan değerinde bir karşılaşma oynanacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“En zor maçlar bu tip maçlar. Hem bizim hem de rakibimiz olan takımlar için 6 puan değerini taşıyor. Bu maçlarda iyi oyun beklemek doğru olmaz. Kazanmak isteyeceksiniz ve üç puana şartlanarak oynayacaksınız. Bizim tüm amacımız bu ligde kalabilmek. Ama bunu birbirimize destek verirsek başarabiliriz. Bu başarıda herkesin payının olması insanları ayrıca mutlu edecektir. Stresi yüksek maçlar. Ama bu dönemi birlikte aşabiliriz.  Her takım iddialıdır. Belki Kayserispor’un şampiyonluk şansı ve küme düşme tehlikesi bulunmadığı için iddiasız olduğu düşünülüyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.