Konyaspor istatistiklerde lider

Konyaspor istatistiklerde lider

Bank Asya 1. Ligde yenilmezlik serisini 12 haftaya taşıyan Konyaspor, geride kalan 15 haftada en fazla berabere kalan, en az gol yiyen, en az yenilen ve deplasmanda kaybetmeyen tek takım unvanlarıyla

Bank Asya 1. Lig’de yenilmezlik serisini 12 haftaya taşıyan Konyaspor, geride kalan 15 haftada en fazla berabere kalan, en az gol yiyen, en az yenilen ve deplasmanda kaybetmeyen tek takım unvanlarıyla istatistik lideri olarak dikkati çekiyor. Edinilen bilgiye göre, FIFA’nın getirdiği 2 dönem transfer yasağı nedeniyle sezon başında transfer yapamayan ve çok sayıda futbolcu ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar, alt yapıdan 15 genç oyuncuyu kadroya dahil ederek, 2011-2012 sezonuna başladı.

 

Transfer yasağının yanı sıra yaşanılan ciddi ekonomik sıkıntılar nedeniyle sezona “ligde kalma” ve “orta sıralar” gibi mütevazi hedeflerle başlayan Konyaspor, genç oyuncuların deneyimli oyuncularla sağladığı uyum sayesinde geride kalan 15 haftada topladığı 24 puanla puan cetvelinin 7. sırasına yerleşerek, üst sıraları zorlamaya başladı. Genç oyunculardan kurulu kadrosuyla Teknik Direktör Osman Özdemir yönetiminde beklentilerin üstünde başarılı bir grafik çizen Konyaspor, yakaladığı ilginç istatistiklerle de bu alanda liderliği elinde bulunduruyor.

 

Bank Asya 1. Lig’e 0-0’lık Kasımpaşa beraberliği ile başlayan yeşil-beyazlılar, geride kalan 15 haftada sahadan 6 kez aynı skorla ayrıldı. Ligin ilk 4 haftasında sahadan 3 kez 0-0’lık sonuçla ayrılan Konyaspor, toplamda 9 beraberlikle ligde en fazla berabere kalan takım olarak ilginç bir istatistiğe imza attı. Öte yandan 7 golle ligin en az gol yiyen, bir yenilgi ile en az yenilen ve deplasmanda kaybetmeyen tek takım unvanlarına da sahip yeşil-beyazlılar, 12 haftadır yenilmiyor.

 

Konyaspor, puan cetvelinin son iki sırasında yer alan Giresunspor ve Güngörenspor’dan sonra 12 golle ligde en az gol sevinci yaşayan takım olarak da dikkati çekiyor. Konyaspor’un berabere kaldığı 9 karşılaşma şöyle: 1.  hafta Konyaspor-Kasımpaşa:0-0 2.  hafta Kayseri Erciyesspor-Konyaspor:0-0 4.  hafta Bucaspor-Konyaspor:0-0 6.  hafta Konyaspor-Kartalspor:0-0 9.  hafta Çaykur Rizespor A.Ş.-Konyaspor:2-2 11. hafta Giresunspor-Konyaspor:0-0 12. hafta Konyaspor-Boluspor:1-1 13. hafta Akhisar Belediye-Konyaspor:1-1 15. hafta Adanaspor A.Ş.-Konyaspor:0-0.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.