Konyaspor gibi oynayarak kazanacağız

Konyaspor gibi oynayarak kazanacağız

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Gençlerbirliği ile mücadele gücü yüksek bir maça çıkacaklarını söyledi ve ekledi: Konyaspor gibi oynayarak kazanacağız.

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yapılan son antrenmanda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Giray Bulak, Hacettepe maçında elde edilen galibiyetin çok büyük bir değere sahip olduğunun farkında olduklarını belirterek, “İyi bir galibiyet oldu. Çünkü ihtiyacımız olan 3 puanı aldık. Bu bize ilerleyen haftalar öncesi çok büyük katkı sağlayacak. Belki çok çok iyi oynamadık ama çok iyi bir sonuç aldık. Bu hafta Gençlerbirliği ile oynayacağız. Bu maç öncesi futbolcularımızın ve bizlerin morali iyi seviyede. Kendimize her periyotta bir hedef belirlemiştik. Bu dönemde Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor maçlarını peş peşe kaybetmiştik. Ama üçüncü maç olan Hacettepe Spor mücadelesini galibiyetle kapattık ve kendimize geldik. Şimdi sadece Gençlerbirliği maçını düşünüyoruz” dedi.

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü Giray Bulak, Gençlerbirliği maçı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Ligde Eskişehirspor ve Kocaelispor ile büyük önem taşıyan bu tarz iki maç daha oynayacağız. Gençlerbirliği ile ligin ilk yarısında Konya’da oynadığımız maçta 2-0 öne geçmemize rağmen uzatma dakikalarında yediğimiz golle 2-2 berabere kalmıştık. Kazanmak istediğimiz bir maça çıkacağız. İyi yoğunlaşırsak ve Konyaspor gibi oynarsak, oyuncularımız deneyimlerini en iyi şekilde ortaya koyarlarsa Gençlerbirliği maçı bizim için çok iyi geçecektir. Buna da yürekten inanıyorum. Ama karşımızda ligin deneyimli ve çok ciddi yatırımlara sahip bir takımı var. Özellikle yurt dışından transfer ettiği yabancı oyuncularının fazlasıyla katkı sağladığı bir takım. Bu durumda olmaları kendilerinin de istemediği bir sonuç. Ama baktığımızda hep 6 puan değerini taşıyan maçlara sıkışıp kaldığımızı görüyoruz. Çember her geçen gün daralıyor. Stresin yüksek olduğu bir maça çıkacağız. Çok önemsiyoruz ve üzerine çok yoğunlaşıyoruz. Oyuncularımızla iyi düşünüyoruz, iyi konuşuyoruz ve de iyi anlaşıyoruz. Ben sevindirici bir sonuçla döneceğimize inanıyorum.”
‘Konyaspor’un orta saha direncini elinde bulundurduğu maçları kaybetmediği’ şeklindeki görüş ile ilgili düşünceleri sorulan Giray Bulak, “Bir defa gol yemememiz lazım. Gol yemediğimiz maçlarda direncimiz daha fazla oluyor ve bunun sonucunda da kazanıyoruz. O nedenle Gençlerbirliği maçında da bu şekilde organize olacağız. Gol pozisyonları üretiyoruz ama bunları değerlendiremiyoruz. Baktığınızda maçlarımızda fazla gol de olmuyor. Orta saha direncimizi ayakta tuttuğumuz zaman, rakibe bu alanda üstünlük sağladığımız zaman sonuca gitmesini biliyoruz. Ankara’da da böyle bir maç oynayarak kazanmayı istiyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.