Konyaspor büyümeli

Konyaspor büyümeli

Bahattin Karapınar: Bank Asya 1.Ligde misafir olduğumuz düşüncesini hiçbir zaman kafamızdan atmıyoruz

Konyaspor dergisinin15.sayısına konuşan Başkan Bahattin Karapınar, “Yönetim Kurulu olarak bizler Konyaspor’umuz için büyük bir yükün altına girmekten çekinmedik. Yönetimde yer alan her bir arkadaşımız bu konuda olabildiğince fedakarlık yapmaktadır. Bizim tüm Konya’dan ricamız, zor bir dönemde aldığımız bu görevimizde bizi yalnız bırakmamaları ve şehir olarak Konyaspor’un gerçekten ihtiyacı olan desteğin verilmesidir. Konyaspor’umuzun misafir olduğu bu ligden Turkcell Süper Lig’e en kısa sürede tekrar çıkması için, bütün şehrin hareketlenmesi ve hedefimiz doğrultusunda taşın altına elini sokması gerekmektedir” dedi.
KONYASPOR SEVDAMIZDIR
Konyaspor’da bu şehirde diğer konular gibi sürekli ve düzenli olarak büyüyüp gelişmesi gereken bir kurum. Ancak şu anda olmaması gereken bir konumda. Konyaspor’umuzun bu durumundan rahatsız olmayan var mıdır bu şehirde? Rahatsız olmamız bizim kendimize görev biçmemizde önemli bir etkendi. Hepsinden öte zor bir dönemde de olsa bu görevi almamızın tek sebebi Konyaspor Sevdamızdır. Zor da olsa bu takımı bulunduğu durumdan kurtarmamız gerekiyordu ve bizde bu durumda görevi kabul ettik. Bulunduğumuz karamsar tablodan çıkmak istiyorsak elbirliğiyle hareket etmek zorundayız. Konya büyük bir şehir, herkes imkanlarının bir kısmını seferber etse bu takım olması gereken yerde en kısa sürede olacaktır. Buna inancımız sonsuzdur ve hiçbir şüphem yoktur” görüşlerine yer verdi.
SÜPER LİGİN KIYMETİNİ ANLAMALIYIZ
Süper Lig’de oynamak Türkiye’nin en iyi 18 takımı arasında yer almak anlamına gelmektedir. Bu 18 takımın her gün, her hafta haberleri yapılıyor, takımların yer aldığı şehirler hiçbir şekilde yaptıramayacakları reklamları yaptırıyorlar, gündem oluşturuyorlar. Biz Konya ve Konyaspor olarak bu sene bundan mahrum kalacağız. 2003 yılından itibaren Süper Lig’de yer alan, belirli gelirlere sahip, daha büyük imkanlar için yarışabilen takımımız, geçen yılki olumsuzluklardan sonra bir alt kümeye düştü. Aynen söylediğim gibi bu bir düşüştür. Bu düşüşün manevi boyutu da ikinci önemli farktır. Bir diğer fark ise ekonomik farktır. Süper Lig’de Konyaspor gibi bir takımın bütçesi 20 milyon TL’ye kadar çıkabiliyorken, Bank Asya 1.Lig’de ise bu rakam 2 milyon TL’ye kadar geriliyor. Maalesef istemesek de bu durumla karşı karşıyayız. İnşallah en kısa sürede bu durumu aşarız ve olmamız gereken, dahası layık olduğumuz noktaya bir an önce varırız.
TARAFTAR TRİBÜNLERE DÖNMELİDİR
Konyaspor taraftarı Türkiye’de örnek gösterilecek taraftarlardan birisidir. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bundan 1 sene kadar önce Konyasporlular Derneği birçok olumlu davranışa imza atmıştı ve bütün Türkiye’ye örnek bir tavır sergilemekteydi. Taraftarlarımızın öncelikle içerisinde bulunduğumuz durumu iyi irdelemelerini istiyorum. Bank Asya 1.Lig’den Turkcell Süper Lig’e çıkmak istiyorsak öncelikli olarak koltuk sayımızı tam olarak doldurmalıyız. Konyaspor’un vefalı taraftarından isteğim budur. Kulübümüze bilet alarak destek olmaları gerekmektedir. Buna birlik beraberlik adına gerçekten ihtiyacımız var.
ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Yönetim Kurulu olarak bizler Konyaspor’un kayyuma gitmemesi adına elimizden geleni yaptık ve bu zorlu görevi devraldık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bu konuda inanamayacağınız derecede destek verdiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim tüm Konya’dan ricam; bu Yönetim Kurulunun değerinin görülmesi ve bu konuda gereken desteğin verilmesidir. Konyaspor’umuzun misafir olduğu bu ligden Turkcell Süper Lig’e en kısa sürede tekrar çıkması için bütün şehrin hareketlenmesi, kenetlenmesi ve hedefimiz doğrultusunda taşın altına elini sokması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.