Konyaspor-Bucaspor maçı Meclis'te

Konyaspor-Bucaspor maçı Meclis'te

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Torku Konyaspor-Bucaspor maçını sordu

Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu soruları yöneltti:

19/5/2013 günü Konya’da oynanan PTT 1. Lig Play-Off yarı final ilk maçında, Torku Konyasporun yenilmesi için hakem tarafından ne gerekiyorsa resmen yapılmıştır. Konyasporun nizami golü sayılmamış, Bucasporun attığı gol bariz faul olmasına rağmen gol sayılmış, Bucasporlu futbolcunun ceza sahasında topu doğrudan elle uzaklaştırdığı pozisyonda penaltı verilmemiş, Konyasporlu futbolcunun ceza sahası içerisinde rakibinin sert hareketiyle yerde kaldığı pozisyonda penaltı yerine Konyaspor aleyhine faul verilmiştir.

Bu konuda, maçı izleyen tüm spor yazarı ve yorumcularının görüşleri aynı yöndedir. Nitekim Hürriyet gazetesinin spor yazarı ve yorumcusu Altan Tanrıkulu 20 Mayıs tarihli köşe yazısında, “maalesef hakemlerimiz yine maç sonuçlarına, finallere, düşeceklere ve yükseleceklere etki etmeye devam ediyor..” diyerek hatalı kararları anlatmış ve “Hata olur ama bu kadarı fazla..” diye yorumlayarak Konya’ya üzüldüğünü belirtmiştir. Yine TRT Spor’da yapılan değerlendirme ve yorumlar da aynı şekildedir.  Buna göre;
     
1) Bu maçta Konyaspor aleyhine ve doğrudan sonucu etkileyen, defalarca hatalı kararlar verilmesi hakemin taraflı olduğunu göstermez mi? Bir hakemin taraflı olduğu başka nasıl anlaşılabilir? Bu maçla ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız?

2) Süper lige çıkacak takımın belirlenmesinde önem arz eden bu play-off maçına, FİFA kokartlı deneyimli hakemlerimiz varken neden tecrübesiz bir hakem görevlendirilmiştir? Bu görevlendirmede özel bir neden ya da kasıt var mıdır?

3) Yakın tarihe kadar Kabine arkadaşınız olan İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın; Göztepeyle üzüldük, Bucayla umutlandık, İzmire bir süper lig yakışır, şeklinde ifade edilen açıklamaları Konya’da kafaları karıştırmış olup, bir İzmir takımının süper lige çıkarılması yönünde Bakanlığınıza intikal eden bir bilgi var mıdır?

4) Konyaspor futbolcusuyla, teknik kadrosuyla, yöneticisiyle ve taraftarıyla daha da hırslanmış olup, bu maçın rövanşını ve final maçını alıp süper lige çıkacağına inanmaktadır. Ancak, başka haksızlıklara maruz kalınmaması için Spor Bakanı olarak gerekli tedbirleri alacak mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum