Konya’nın yemek  kültürü tanıtılacak

Konya’nın yemek kültürü tanıtılacak

7 Eylül'de yapılacak olan Gastronomi Festivali'nin amacından bahseden Hüseyin Çınalı, “Yemek kültürümüz zamanla unutulmaya başladı. Biz, unutulan lezzetleri yeniden gün yüzüne çıkaracağız”

7 Eylül'de gerçekleştirilecek olan, çok ünlü gurme ve şeflerin başta olmak üzere, yaklaşı 7 bin kişinin katılımı beklenen  Gastronomi Festivali öncesi Gazyağcı Furun Kebapçısı İşletme Sahibi Hüseyin Çınalı bir açıklama yaptı. Çınalı, “ Biz ilk lezzetlerin öncüsüyüz ve şehrimizde ilkleri yapmayı seviyoruz. Bundan tam 128 yıl önce dayanan lezzet serüvenimizi bugün de Konya’da bir ilki gerçekleştirerek düzenlediğimiz Gastronomi Festivalini değerli halkımızla buluşturuyoruz. Yapılmayını yapmayı Gazyağcı Furun Kebapçısı olarak kendimize ilke belirledik. Adımıza ve tarihimize yakışır işler yapmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

KONYA YEMEKLERİ ZAMANLA UNUTULDU

“Konya’nın tarihin baktığımız zaman, karşımıza zengin bir yemek kültürü çıkmakta ancak maalesef bu yemeklerimiz zamanla unutulmaya başladı” diyen Çınalı, şunları kaydetti: “”Biz de Gazyağcı Furun Kebapçısı olarak şehrimizin ve Anadolumuz’un yemeklerini tekrar hatırlamak, onlara sahip çıkmak için Gastronomi Festivalini düzenlemeye karar verdik. Bir ilki gerçekleştireceğimiz için çok heyecanlı aynı zamanda gururluyuz. Kalitemize yakışır bir şekilde bunun da hakkını vereceğimiz konusunda kendimize inancımız tam.”

85 YEMEK HAZIRLANIP SUNULACAK

Festivalin Konya'ya ciddi şekilde katkı sağlayacağını düşündüklerini aktaran Çınalı, festivale hem Konya’dan hem de ülkenin birbirinden başarılı bir çok şef, gastronomi uzmanı ve gurmelerinin katılacağını hatırlattı. Festivalin sadece yemekleri tatmak üzerine değil, aynı zamanda workshopların da gerçekleştirileceğini söyleyen Çınalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Festivalimizde 85 tane yemek hazırlayıp sunacağız ve 7 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Aynı zamanda ünlü isimleri de festivalde halkımızla buluşturacağız.  Biz bu etkinliğimizi Türkiye Aşçılar Federasyona bağlı KOGAT ile birlikte yürütüyoruz. İlk günden beri bizden desteklerini esirgemeyen, yolun her adımında yanımızda olan, birbirinden deneyimli ve başarılı şeflerini anmadan geçmeyip kendilerine içten teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, KOGAT ile iyi bir ekip çalışması yürüttük ve bu etkinliğimizle şehrimizde ses getirecek bir işe imza atacağız. Biz, gastronomi festivalinin her açıdan çok doyurucu olacağına inanıyoruz. Mutfağı bir sanat yemekleri de birer sanat eseri olarak görüp büyük bir özveri ve titizlikle festivale hazırlanıyoruz.  7 Eylül Cumartesi günü ücretsiz olarak gerçekleşecek festivalimize sizleri bekliyoruz.

HAKAN ARMUTCU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.