“Konya’nın vaka sayısında Türkiye birincisi olmasına az kaldı”

“Konya’nın vaka sayısında Türkiye birincisi olmasına az kaldı”

Konya’da geçen hafta bin 168 olan vaka sayısı bu hafta bin 294’e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Vaka oranlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ilde artışlar yeniden görülmeye başlandı. Artışların yaşandığı iller arasında olan Konya, 402,84’lük oranlar Türkiye’de en beşinci sırada yer aldı. Vaka sayılarının açıklanmasıyla birlikte Konya’daki bu hafta, haftalık vaka sayısı 9 bin 63 oldu. Konya’da geçen hafta bu sayı, 8 bin 177 olarak kayıtlara geçmişti. Yine geçtiğimiz hafta 8 bin 177 olan haftalık vaka sayısı günlere bölündüğünde, günlük vaka sayısı bin 168 olarak hesaplanmıştı. Artışın yaşandığı bu hafta ise günlük vaka sayısı bin 194 olarak hesaplandı. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “28 Ağustos-3 Eylül arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısında Konya 4. Sırayı yakaladı. Ha gayret 1. olmaya az kaldı” dedi.

Sosyal medyada yapılan aşı karşıtı paylaşımların doğruyu yansıtmadığını da dile getiren Çetin, “Bunlara rağmen Konya yüzde 75 bandını geçerek rengini mavi yaptı. Geç oldu ama,zararın neresinden dönülürse kardır” şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum