Konya'nın turizm potansiyeli görüşüldü

Konya'nın turizm potansiyeli görüşüldü

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli yürütülen ''Konya Bölgesi Rekabetçilik Temelli Turizm Sektörü Geliştirme Çalışması'' projesi kapsamında, Konya'nın turizm potansiyelleri hakkında basın mensup

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli yürütülen ''Konya Bölgesi Rekabetçilik Temelli Turizm Sektörü Geliştirme Çalışması'' projesi kapsamında, Konya'nın turizm potansiyelleri hakkında basın mensupları ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Aydın Nezih Doğan, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Konya'da ciddi bir turizm potansiyelinin olduğunu söyledi.
Konya'daki turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi için başlatılan proje çalışmalarının olumlu sonuçlar vermesini beklediklerini belirten Doğan, proje kapsamında gerçekleştirilen toplantılarda Konya'nın turizm potansiyelleri hakkında görüş alışverişi içinde olacaklarını bildirdi.
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murat Kasımoğlu ise Konya'nın, uluslararası alanda rekabet gücünü artırması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Konya'da gerçekleştirilmesi planlanan projenin benzerini Muğla'da hayata geçirdiklerini anlatan Kasımoğlu, Muğla'nın Türkiye'de yabancı turist sayısı en fazla olan 3. il olduğunu ancak bölgenin uluslararası rekabetçilik açısından sorunlar yaşadığını, bu sorunların giderilmesi için bölgedeki tüm paydaşlarla bir araya gelinerek kümeleme modeli uygulanmaya başlandığını bildirdi.
Konya'da turizm endüstrisinin gelişmesi, kente gelen yabancı turist sayısının çoğaltılması için bir takım modeller geliştirileceğini açıklayan Kasımoğlu, Konya'nın turizm potansiyellerinin en güzel Konyalılar tarafından ifade edilebileceğini belirterek, basın mensupları ile Konya'nın turizm potansiyelleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.