‘Konya’nın adı yükseldi’

‘Konya’nın adı yükseldi’

500 sanayi kuruluşu içinde olmanın gurur verici olduğunu belirten Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Büyükhelvacıgil, bu başarının Konyanın adını yükselttiğini bildirdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), geleneksel ‘500 Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2009 yılına ilişkin verilerini önceki gün açıklamıştı.  Açıklanan verilere göre Konya’dan 500 sanayi kuruluşu arasına giren firma sayısı 8’e çıktı ve Konya Şeker, Eti Alüminyum, Pakpen, Konya Çimento, Helvacızade, Ova Un, Hekimoğlu ve Akova Süt ise Konya’nın gururu oldu.  Konya Şeker de bir önceki yıl 58. sırada olan yerini önemli bir tırmanışla 36. sıraya taşımayı başardı. İsmini Türkiye’nin üreten gücünden aldığını defalarca belirten Konya Şeker, böylece en büyük tarımsal sanayi kuruluşu olduğunu bir kez daha gösterdi.

KONYA’NIN ADINI DUYURMAK BİZİM İÇİN GURUR
Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla Konya’nın gözde kuruluşlarından olan Helvacızade A.Ş de çıtasını 423. sırdan 332. Sıraya yükseltmeyi başardı. Doğal, yenilikçi ve sağlıklı ürünler sunan Helvacızade A.Ş, bundan sonraki hedefi geçmişte olduğu gibi müşteri memnuniyetini ön planda tutarak başarı çıtasını yükseltmek. Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Büyükhelvacıgil, Helvacızade’nin başarı çıtasının 91 puan yükselmesinin kendileri ve Konya için gurur verici olduğunu belirterek, başarının iş terbiyesinin getirdiği bir sonuç olduğunu söyledi. 122 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını anlatan Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Şuanda 4. kuşak şirketin başındadır. Bugüne kadar iş terbiyesini ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuk. Başarıyla birlikte Konya’nın adını Türkiye ve uluslararası arenada tanıtmak bizim için gurur vericidir. Şuanda ayçiçek yağı, zeytinyağı, mısır yağı, soya yağı, kanola yağı, pamuk yağı, fındık yağı, bitkisel karışım yağlar, kabak çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağlar üretiyoruz. Son dönemde sağlık açısından meme kanseri, rahim kanseri, prostat, alzheimer, obezite gibi hastalıkları giderici yağlar üretiyoruz. Sektörde dünyanın en ileri teknolojisi kullanıyoruz. Giderek ton kapasitemizi arttırıyoruz. 55 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiye’nin her yerinde de pazarda yerimizi aldık. Ayrıca yüzlerce kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.
KORKMAZ: KONYA SANAYİSİ İÇİN BÜYÜK GURUR
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz da en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında Konya’dan 8 firmanın yer almasının mutluluk verici olduğunu bildirdi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İSO tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu araştırmasında, küresel kriz ortamında üretim ve çalışmalarından taviz vermeyen Konyalı 8 büyük firmanın yer aldığını hatırlattı. Korkmaz, “Yaşanan küresel kriz sonrası açıklanan araştırma sonucuna göre, Türkiye’de en büyük ilk 500 firma içerisine Konyalı firma sayısının son 3 yıla göre artış göstererek girmiş olması biz sanayici ve işadamları tarafından mutlulukla karşılanmıştır. Konya, teknolojisi ve sanayisindeki gelişimiyle her geçen gün ivme kazanmaktadır. İnanıyorum ki, bu ivme önümüzdeki zamanda daha da hız kazanacaktır. 2008 yılında Konya’dan 5, 2009 yılında Konya’dan 7 ve 2010 yılında Konya’dan 8 firmanın İSO ilk 500’e girmiş olması da bunun apaçık bir göstergesidir. Konya aynı hız ve ivme ile yoluna devam ederse önümüzdeki yıl çok daha güzel başarılara imza atacaktır” dedi. MÜSİAD olarak sanayinin kalkınması için yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Korkmaz, KOBİ başkenti olarak anılan Konya’nın şimdi sanayi şehri olma yolunda hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.
500 BÜYÜKTE YER ALAN PAKPEN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ
Krizi fırsata çeviren şirketlerden biri olan PAKPEN’de pazar içinde ürün çeşitliliği, Ar-Ge çalışmaları ve özellikle sevkiyatlardaki hızı ile ilk 500 şirket içindeki yeri korudu. Dünya standartlarındaki üretim tesisleri, girişimci ve yenilikçi yapısıyla 20 yıldır yapı sektöründe faaliyet gösteren Pakpen Şirketler Grubu, ekonomideki ve buna bağlı olarak inşaat sektöründeki iniş çıkışlara rağmen büyümesini sürdürüyor. PAKPEN tarafından yapılan açıklamada ilk 500 sanayi şirketinin içinde yer almaktan büyük gurur duydukları belirtilerek, krize rağmen büyümede hız kesmedikleri, yeni yatırımlar ve bu yeni yatırımlara bağlı olarak kapasitelerini arttırdıkları ifade edildi. Konya III. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim merkezlerine yeni üretim tesislerinin eklendiği açıklanarak, “Bu tesiste en son teknolojiyle üretilmiş makineleri kullanarak Pakplast markasıyla geçtiğimiz yıl Türkiye’nin doğalgaz borusu ihtiyacının %60’ını karşıladık” denildi.

HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.