Konyalı pedallar toz yutturdu

Konyalı pedallar toz yutturdu

Sivasta, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlenen 4. Uluslararası Bisiklet Turnuvasının 3. günü yarışları yapıldı.

Sivas’ta, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlenen 4. Uluslararası Bisiklet Turnuvası’nın 3. günü yarışları yapıldı. Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur’unun 3’üncü gününde Çayboyu Kriteryum Etabı düzenlendi. 18 tur üzerinden yapılan ve toplam 46,8 kilometrelik yarışın startını Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok verdi. Yarışlar sonunda Konya Selçuklu Belediyesporlu Emre Torun birinci olurken, Konya Özel İdaresporlu Sedat Koç ikinciliği, aynı takımdan Vedat Koç ise üçüncülüğü kazandı. Yarışma sonunda dereceye girenlere Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ve İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz tarafından çiçek verildi. 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur’u akşam saat 18.00 de yapılacak olan halk yarışı ile devam edecek.

Öte yandan 4. Uluslararası Bisiklet Turnuvası’nın 3. gününde halk yarışları düzenlendi. Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur’unun 3. gününde halk yarışları düzenlendi. Çeşitli yaş gruplarına göre yapılan yarışlar Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Askerlik Şubesi önünde Belediye Başkan Vekili Orhan Demrok’un startıyla başladı. Yarışmacılar, 4 buçuk kilometrelik yarışın Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki finaline en önce gelmek için büyük mücadele verdi. Bisiklet yarışlarına bayanlar da katıldı. Yapılan yarışların ardından dereceye girenler için ödül töreni müze bahçesinde yapıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sporun gençler açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Sivas bisiklette daha önceki yıllarda çok başarılı sporcular yetiştirmiş bir bölgeydi. Son dönemlerde bu unutulmuştu. Tekrar bunu canlandırmaya gayret ediyoruz. Yapılan turnuvanın uluslar arası mahiyette olması şehrimiz açısından da çok önemlidir. Şehrin turizmine, geleceğine, imajına ciddi katkıları olacak bir turnuvadır” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara madalyaları takılırken, birinciye bilgisayar ve bisiklet, ilk 5 içine girenlere de bisiklet hediye edildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.