Konyalı Mücahit, Ronaldo ile buluştu

Konyalı Mücahit, Ronaldo ile buluştu

İsveçte yaşayan ve yürüme engelini gördüğü rehabilitasyon tedavisi sonrasında aşan Konyalı öğrenci Mücahit Aykut (17), öğretmeni Kim Honnens Hermansenin desteğiyle Manchester Unitedın dünyaca ünlü futbol yıldızlarıyla bir araya geldi.

Konya-Kululu bir ailenin çocuğu olarak İsveç’in Göteborg şehrinde dünyaya gelen Mücahit Aykut, doğuştan yakalandığı ‘dysequilibrium syndrome’ isimli hastalık nedeniyle uzun yıllar boyunca yürüyemedi. Ancak sergilediği örnek azim ve üstesinden geldiği rehabilitasyon tedavisi sayesinde yürüme engelini aştı. Hastalıkla mücadelede örnek oluşturan Mücahit Aykut, bugün normal insanlar gibi yürüyor, koşuyor ve en büyük küçüklüğünde en büyük özlemi olan futbol oynayabiliyor. Futbolu çok seven Mücahit Aykut’un en büyük özlemi maçlarını kaçırmadığı Manchester United’ın yıldızı Ronaldo ile tanışmaktı. Mücahit Aykut’un bu zorlu sürecin üstesinden gelmeyi başarmasında önemli rol oynayan öğretmeni Kim Honnens Harmensen’in girişimleri öğrencisinin bu rüyasının gerçekleşmesini sağladı. Manchester United Kulübü yetkililerine durumu anlatan Harmensen, Mücahit’in Ronaldo ile buluşmasını şöyle anlattı…

MÜCAHİT, MANCHESTERLI FUTBOLCULARLA
“Nisan ayında Manchster United Başkanı Avram Clozer’in ofisinden bir telefon aldım. Erken geri dönemedikleri için özür dilediler. Mücahit hakkında konuştuk ve birkaç haftalık beklemenin ardından kulüpten onaylama maili aldık. Ben ve Mücahit Her zaman Manchester’da Old Trafford’da bir oyun izlemek istedik. Mücahit’in en sevdiği futbolcu Ronaldo ile buluşmak için yardım etmek istediler. 2 hafta sonra bir tarih ayarlardık, uçak biletleri rezerve ve otel odalarını rezerve ettik ve 16 Mayıs Cumartesi günü Old Trafford’da Manchester ve Arsenal maçını izlemek için davet edildik. Biraz zaman sonra bu oyunun Manchester United’in Premier Liginde 2009 şampiyon olabileceği oyun olduğunun farkına vardık. Manchester’a uçtuk ve şaşırtıcı bir şekilde Manchester’in kupayı kazandığını gördük.
Oyundan sonra Manchester United’li temsilciler tarafından Old Trafford’un içerisinde çok yakın ve güvenli bölümlerde bize eşlik edildi ve birden birkaç metre ileride Ronaldo ve Wayne Rooney oyuncu tünelinde bulunuyordu. Birkaç dakika sonra oyuncuların halkla ilişkiler görevlisi bizi Ronaldo’nun yanına getirdi. Ronaldo gülümsedi ve Mücahit’i gördü. Ona neler yaptığını sordu. Elini tuttu ve isterse fotoğraf çekinebileceklerini sordu. Mücahit, Ronaldo ile birlikte 2 fotoğraf çekindi diğer oyunculara eşlik edilmeden önce. Bir alan sürekli aile ve arkadaşları için tutuluyor. Fakat hayranlar için değil. Biz 20 dakika kadar salonda kaldık. Bu zaman içerisinde Mücahit’e karşı arkadaşça davranan birçok insandan merhaba aldık. Phil Collins ve Usaine Bolt onların sadece söz ettiklerimizden ikisiydi. Sonra bize güvenlik görevlisini takip edilmemiz söylendi, birden giyinme odasındaydık, etrafımız oyuncular ve Manchesterlı çalışanlar tarafından kuşatılmıştı. Aşağı yukarı 45 dakika boyunca Mücahit, Neville, Rooney, Scholes, Giggs, Ferdinand, Park, Tevez, Vidic, Van Der Sar ve takımın diğer kalanlarıyla buluşta, el salladı ve birlikte fotoğraf çektirdi. Biz aynı zamanda resimlerimizi çekti Premier Ligi’nin şampiyonu ile. Biz ayrıldık ve arenanın dışarında bekledik. Sadece gülüyorduk. İnanamadık bize ne odu. Fakat bizim orada olduğumuzu kanıtlayacak fotoğraflarımız vardı. Mücahit bir süre sessiz kaldı ve 5 dakika sonra bana baktı ve gülümsedi ve ‘bunu Roma’da da yapabilir miydik?’ diye sordu.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.