Konyalı “ıslama köfteyi” çok sevdi

Konyalı “ıslama köfteyi” çok sevdi

Serdivan Islama Köfte ve Izgara Salonu, Konya Valiliği karşısında hizmete girdi. İşletme Sahibi Bilal Şanlı, Konya'da bir ilke imza attıklarını söyleyerek, “Meşhur Sakarya Adapazarı ıslama köftesini Konyalı ve diğer vatandaşlarımızın hizmetine sunduk”

Adapazarı'nın yöresel yemekleri arasında yer aldığı, dilimlenmiş ekmeklerin biberli ve yağlı et suyuna batırılarak, ızgara köfte ile birlikte servis edildiği meşhur Islama Köfte, Konyalı vatandaşların hizmetine sunuldu. Şanlı ailesinin Konya Valiliği karşısında ortaklaşa açtığı işletme “Serdivan Islama Köfte ve Izgara Salonu'nda” yapılan ve satışa sunulan bu köfte türü Konyalılar'ın da büyük beğenisini topladı. İşletme Sahibi Bilal Şanlı, “Bu lezzetimiz, Konya'da büyük beğeni topladı. Kısa süre içinde Konyalılar, lezzete çok sahip çıktı. Yeni bir lezzet kültürünü Konya'ya kazandırmak, kazandırmış olduğumuz lezzetin de sahiplenilmesi bize mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

4-051.jpg

KONYALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

17 yıl Adapazarı'nda ikamet ettiklerini ve bu lezzet ile orada tanıştıklarını dile getiren Şanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Babam ve biz, Islama Köftenin nasıl yapıldığına dair yaklaşık 1 buçuk yıl eğitim ve bilgi aldık. Konya, bundan önce olduğu gibi şimdi de farklı kültürlerin ve lezzetlerin tanıtılmasına olanak sağlıyor. Konya, yepyeni bir lezzet ile tanıştı. Valilik karşısında dükkânımızı 4 ay önce açtık. Islama Köfte, çoğu vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. Konya'da yaşayan Sakaryalılar, Islama Köfte yazısını görünce çok mutlu oluyor.”

KEMİK SUYU KAYNATILIR ÖZEL HAZIRLANMIŞ SOS İLAVE EDİLİR 

Islama Köftenin bir hikayesi olduğunu ifade eden Şanlı, daha sonra “Birinci ve İkinci Balkan Savaşları sırasında Türkiye’ye göç eden Boşnak ve Makedonların bayat ekmekleri kullanarak kemik sularına katmış oldukları aş olarak ortaya çıkmıştır. Bu yokluk ve savaş mağduriyetinden ortaya çıkan göçün ortak mirasıdır aslında Islama Köfte! Köftenin kendine ait bir sosu var. Ayrıca köfte için ilik suyu kullanılıyor. İlikli kemik, köfte yapılmadan bir gün önce yavaş yavaş kaynatılır. Bu su, köftenin sosunda kullanılır. Minik köfteler, ızgarada pişirilir. Toz bibere batırılıp ızgara edilmiş başlı başına leziz bir yiyecek olan ekmek dilimlerinin köfteler ile servis edilmesi de olmazsa olmazdır. Herkesi, bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum