Konyalı esnafın Hatay plaka aracı görünce yaptığı davranış herkesi duygulandırdı

Konyalı esnafın Hatay plaka aracı görünce yaptığı davranış herkesi duygulandırdı

Hatay'dan İstanbul'a giderken, Konya'ya uğrayan depremzede bir aileyi lokantasında ücretsiz ağırlayan Konyalı esnaf, sosyal medyanın gündemine düştü. Depremzede aile ise “Böyle insanlar, insanı yerden kaldırıp, omuzlarındaki yükü hafifletiyor” dedi 

Kahramanmaraş merkezli depremin olumsuz etkileri sürüyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu. 30 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 100 binden fazla kişi yaralandı. Milyonlarca insanın evi yıkıldı. Depremzedeler, çeşitli illere gitme kararı aldı. Birçok depremzede ise Ankara ve Konya gibi şehirlere yerleştirildi. Konya'ya şimdiye kadar 7 binden fazla depremzede geldi. 

KONYA DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Konya'nın depremzedelere kucak açması da takdirle karşılandı. Önceki gün Konya'da yaşanan bir olay, sosyal medyada gündem oldu. Karatay bölgesinde hizmet veren bir esnafın, depremzedelere hürmet etmesi, yemek ikram etmesi herkesi duygulandırdı. 

'PARA ALMAYIZ, SEN BİZİM ŞEREF MİSAFİRİMİZSİN'

Hatay'dan İstanbul'a ailesiyle birlikte giden Fatih isimli bir depremzede sosyal medyada şunları paylaştı: “Ailemi topladım. Hatay'dan İstanbul'a doğru gidiyoruz. Geceyi Konya'da geçirmeye karar verdik. Yemek için Ehil Kebap'a uğradık.

foto-001.png

Plakamızdan Hataylı olduğumuzu anlamışlar. Bizi paşalar gibi ağırlayıp, bir kuruş para almadılar. Gözlerim doldu. Çocuklarım olmasa hüngür hüngür ağlayacaktım. Çok ısrar ettim para alsınlar diye. 'Ben, parasız biri değilim' dedim. 'Sen bizim şeref misafirimizsin, büyük geçmiş olsun' dediler. Baktım ki kasadaki arkadaşın da gözleri doldu.

adsiz-001.png

Daha fazla ısrar etmedim. Ülkenin bir yanında yağmacılar kol gezerken, diğer yanında bir plaka görüp gönül yarası edinenler var. Sadece bilin istedim. Çok teşekkür ederim. Bana kendimi çok iyi hissettirdiniz. Mesele 3-5 kuruş değil. Empati kuran insanların davranışları terapiden çok öte bir durum. İnsanı yerden kaldırıp, omuzlarındaki yükü hafifletiyor.” 

EMRE ÖZGÜL   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum