Konya'lı dökümcüler rekabet gücünü artıracak

Konya'lı dökümcüler rekabet gücünü artıracak

Konyalı dökümcüler rekabet gücünü, kümeleme projesiyle artıracak

Konya’daki dökümcülerin rekabet gücünü artırmak amacıyla hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Döküm Kümelenme Projesi'nin açılış toplantısı Konya Sanayi Odası’nda yapıldı.
    Döküm Kümelenme Projesi’nin tanıtıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Döküm Kümelenme Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, projenin amacının Konyalı dökümcülerin küresel rekabet gücünü artırmak olduğunu söyledi. Acar’ın ardından söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise bilginin önemine dikkat çekerek, katılımcılarla KSO’nun kümelenme tecrübelerini paylaştı.
    Toplantının açılışında konuşan, Konya Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Konya Döküm Kümelenme Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, dökümcülerin ortak akılla, planlı hareket ederek çalışmaları halinde başarıyı da birlikte taçlandıracaklarını vurguladı. Acar, “12 ay sürecek proje kapsamında öncelikli olarak meslektaşlarımıza yönelik; alaşımlandırma ve malzeme iç yapısı, verimlilik artırma ve maliyet düşürme gibi değişik konularda eğitimler verilecektir. Eğitimlerin yanı sıra, sektörün güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri belirleyeceğimiz bir SWOT Analizi yapacağız. Konya'da döküm sektörünün yol haritası çıkarılacak. Bizim bu projeyle temel hedefimiz; Konyalı dökümcülerin küresel rekabet gücünü artırmak.” diye konuştu.
    Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de birlikten kuvvetin doğacağına dikkat çekti. Büyükhelvacıgil, “Döküm Kümelenme Projesi ile biz toprağa bir tohum attık, bu tohumun yeşermesi için sabretmek lazım” dedi.
    Konya Sanayi Odası’nın kümelenme projelerinde önemli deneyimler kazandığını aktaran Başkan Büyükhelvacıgil, bilginin önemine dikkat çekti. MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ise Türkiye’ye örnek olacak projeleri desteklemeye özen gösterdiklerini ifade etti. Rekabetçiliğin en önemli araçlarından birinin kümelenme olduğuna dikkat çeken Akman, kümelenmenin özünde birlikte hareket etmek olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından, toplantıya katılan dökümcülere Döküm Kümelenme Derneği ve Döküm Kümelenme Projesi hakkında bilgi verildi. Toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve döküm sektörü temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.