Konya'daki işsizlik ile ilgili soru önergesi verdi

Konya'daki işsizlik ile ilgili soru önergesi verdi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Konya'daki işsizler ile ilgili Bakan Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Karaduman, “Konya’da işini kaybetmiş veya hiç işi olmamış işsiz vatandaşlarımız tarafından iş bulma amacıyla 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ayrı ayrı olmak üzere kuruma kaç kişi başvurmuştur? Kurum tarafından kaç kişiye iş bulunmuştur?” dedi. Karaduman, “İŞKUR; Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur” diyerek, şu soruları sordu: “ Konya’da işini kaybetmiş veya hiç işi olmamış işsiz vatandaşlarımız tarafından iş bulma amacıyla 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ayrı ayrı olmak üzere kuruma kaç kişi başvurmuştur? Kurum tarafından kaç kişiye iş bulunmuştur? Konya’da söz konusu tarihlerde İşsizlik Sigortasına kaç kişi başvurmuştur? Kaç kişiye İşsizlik Sigortası verilmiştir? Bekleme süresi ne kadar olmuştur?

Söz konusu tarihlerde Konya’da sektörlere göre işsizlik oranı nedir? Konya’daki işsiz nüfusun sayısı, oranı, yaş dağılımı ve eğitim durumu nedir? Söz konusu tarihlerde daha önce bir yerde çalışmamış çalışma yaşındaki işsiz nüfusun sayısı, oranı, yaş dağılımı ve eğitim durumu nedir? Konya’da kısa çalışma ödeneğine kaç kişi başvurmuştur ve sonucunda kaç şirket ve kişi bu ödenekten yararlanmıştır? Bekleme süresi ne kadar olmuştur?”

MERHABAHABER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.