Konya'daki dev çiftlik 9 bin 500 kuzuyu satıyor! Tanesi 3 bin lira

Konya'daki dev çiftlik 9 bin 500 kuzuyu satıyor! Tanesi 3 bin lira

Türkiye genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin en çok geliştiği şehirlerden birisi Konya. Kentte faaliyet gösteren dev çiftlik 9 bin 500 kuzuyu satışa çıkardı.

Türkiye genelinde en çok küçükbaş hayvancılık yapılan illerden birisi Konya. Kent genelindeki yüzlerce köyde binlerce kişi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor. Et fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini göz önünde bulundurursak hayvan yetiştiriciliğinin ne denli önemli olduğunu anlarız.

koyunlar.jpg

Özellikle büyükbaş hayvan etine defalarca zam gelmesiyle vatandaşın koyun ve kuzu etine olan ilgisi arttı. Son zamanlarda kuzu ve koyun satışında bir artış meydana geldi. Konya'da en çok küçükbaş hayvan varlığına sahip olan devasa çiftlik 9 bin 500 tane kuzuyu ihaleyle satışa çıkardı.

dev-koyunlar.webp

Söz konusu satış gerçekleşirse 9 bin 500 kuzu yeni sahibine teslim edilecek. Satış kapsamında 7 bin 300 baş reforme akkaraman erkek kuzu, 1100 baş reforme akkaraman melez erkek kuzu, 550 baş reforme acıpayam erkek kuzu yer alıyor.

gozlu-9-bin-500-kuzu-satiyor.jpg

Satılacak olan küçükbaş hayvan sayısının toplamı ise 9 bin 500. Bahsi geçen satışı gerçekleştirecek olan işletme Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi olarak kayıtlara geçti.

tigem-koyun.jpg

Hayvanların toplam canlı ağırlığı 428 ton olarak belirtildi. Satışa çıkarılan 9 bin 500 hayvanın muhammen bedeli ise 34 milyon 268 bin lira olarak açıklandı. İhaleye girmek isteyenlerin toplam ödemesi gereken teminat tutarı 1 milyon 713 bin lira olarak kayıtlara geçti. İhale 4 Ağustos 2023 saat 14:30'da düzenlenecek.

Merhabahaber.com

Satışa çıkarılan 9 bin 500 kuzunun tam listesi:

adsiz-002.jpg

adsiz-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum