NEÜ’de geleceğin diş hekimleri mezun oldu

NEÜ’de geleceğin diş hekimleri mezun oldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2024 Mezuniyet Töreninde diplomalarını alan öğrenciler, meslek hayatlarına ilk adımı attı.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, Kırgız Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş, üniversite yöneticileri, akademisyenler, davetliler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

UYGULAMA HASTANESİ OLMA YOLUNDAYIZ

Törenin açılış konuşmasını yapan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, başarılı işler için iyi bir ekip kurmanın öneminden bahsederek, “Göreve geldiğimizde 24 olan öğretim üyesi sayısını 32’ye, araştırma görevlisi sayısını 50’den 144’e, personel sayısını 31’den 121’e yükselttik. Yeni kurduğumuz başhekimlik sistemi ve 6 yataklı genel anestezi ünitemizle, araştırma ve uygulama hastanesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu konuda başvurumuzu yaptık, olumlu sonuçlarını inşallah en kısa zamanda bekliyoruz” dedi.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesinin; araştırma laboratuvarı, pandemiye uygun dizayn edilmiş klinikleri, genç eğitim kadrosu ve geleceğin Türkiye’sinin parlak yüzü olan öğrencileriyle tercih edilen bir fakülte haline geldiğinin altını çizen Dekan Tunçdemir, “İnsana yapılan yatırım yatırımların en değerlisi, en önemlisi, aynı zamanda da en zorudur. Bu doğrultuda fakültemizdeki eğitim öğretim seviyesini en üst düzeye çıkarmak için, akreditasyon çalışmalarımızın da sonuna gelmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrencilere seslenen Tunçdemir, şunları söyledi: “Unutmayın ki çıraklığını yapmadığınız hiçbir işin ustası olamazsınız, cefasını çekmediğiniz şeyin de sefasını süremezsiniz. Yine de karşılaşacağınız her türlü zorlukta, fakültemizin tüm imkanlarıyla her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun, sağlıcakla kalın.”

Mezun öğrencileri ve onları yetiştiren aileleri kutlayan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz ise, her durum değişikliğinde zorluğun olduğunu ifade etti. Oğuz, “Öğrencilik hayatından diş hekimliği hayatına geçiyorsunuz. Hekimlik, hikmet kökünden geliyor ve hikmet kazanırsa bu mesleğin anlam bulduğuna inanıyoruz. Dişin bağlandığı bir ruh vardır ve o ruha yaklaştığınız kadar da bu meslekte başarılı olunuyor. Hayatınızda başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetiminde NEÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından konser icra edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi takdimi ve diş hekimliği yeminin edilmesinin ardından keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.