Akşehir’de sokak hayvanları   için ‘destek’ kampanyası

Akşehir’de sokak hayvanları için ‘destek’ kampanyası

Akşehir Belediyesi tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmadan doğal yaşam alanlarında hayatlarını sürdürebilmeleri için yeni bir proje gerçekleştirildi.

Belediye tarafından kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarının yapılarak, şehrin dışında yaşam alanlarının oluşturulması için başlatılan proje “Destek Verin Yaşatalım!” sloganı ile duyuruldu. Akşehir Belediyesi tarafından projesi geliştirilen mama-matikler vasıtasıyla başıboş sokak köpeklerine şehrin dışında yaşam alanları oluşturulacak. Sokak hayvanları uyutulmayacak, Belediye ve Akşehirlilerin iş birliği yaşatılmaya devam edilecek.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, yurttaşları sokak hayvanları için mama bağışı yapmaya çağırdı. Başkan Köksal yaptığı açıklamada, “Sokak köpekleri sorunu için seçim öncesi ne demişsek göreve geldiğimizden bu güne kararlılıkla uyguladık. Ve önemli ölçüde başıboş köpek sayısını azalttık. Başıboş köpeklerin yaşam alanının sokaklar değil barınak olduğunu en başından beri taviz vermeden savunduk. Ve bu canları toplayarak barınakta koruma altına aldık, almaya da devam edeceğiz. Belediyemiz bünyesindeki veteriner hekimlerimiz eşiğinde, can dostlarımızı mama ile besleyerek 23 bin metrekarelik barınağımızda her türlü bakım ve tedavilerini yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye mama desteğinde bulunulması için şu bilgileri verdi: “IBAN; TR03 0001 7030 4016 7650 01

Alıcı Adı: Akşehir Belediye Başkanlığı. Açıklama kısmına “Mama Desteği” yazılacaktır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.