Konya'daki çiftlikte 3 bin liraya koyun satışı başladı!

Konya'daki çiftlikte 3 bin liraya koyun satışı başladı!

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde lider olan Konya'da 3 bin liraya koyun satışı başladı. Toplamda 2 bin 394 tane koyun bu kapsamda satılacak.

Türkiye'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan binlerce insan var. En çok koyun ve keçi yetiştiren illerden birisi de Konya olarak dikkat çekiyor. Şehir genelindeki birçok ilçede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gelişiyor.

koyun-2.jpg

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinden daha kazançlı olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine ilgi artıyor. Para kazanmak isteyen çiftçi bu alana yöneliyor. Son yıllarda Konya'da içerisinde binlerce koyun ve kuzuyu barındıran dev sürüler oluşturuldu.

koyun-konya.jpg

İş insanları bile koyun sürüsüne yatırım yapıyor. Bereketli bir hayvan olarak bilinen koyunlar hızla çoğalıyor. Bakımı kolay olan koyunun getirisi ise çok yüksek. Konya'nın en büyük koyun sürüsü ise bu çiftlikte yer alıyor.

koyunlar-konya.jpg

Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 2 bin 394 tane koyun satışa sunuldu. Daha önce binlerce kuzuyu satışa sunan tarım işetmesinin bu kez koyunları satışa sunması dikkat çekti.

koyun.jpg

Satılacak olan koyunların cinslerine göre ayrımı ise şu şekilde; 939 baş Reforme Akkaraman Koyun, 1.100 baş Reforme Bafra Koyun Melez Erkek Kuzu, 190 Baş Acıpayam Koyun ve 165 baş Bafra-Acıpayam B. Melezi Reforme Koç. Koyunların başlangıç fiyatı ise ortalama olarak 3 bin liraya denk geliyor.

Söz konusu koyunların ise canlı ağırlık üzerinden partiler halinde açık artırma usulü ile satılacağı öğrenildi. İhale, 6 Eylül Çarşamba günü saat 14:30’da Konya ili Sarayönü ilçesine 28 km mesafedeki işletme merkezinde Alım Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacak. İşletme Konya merkeze ise 60 kilometre mesafede yer alıyor.

Koyun satışına ilişkin detaylı bilgiler burada:

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum