Konya’daki bu mağazada peşin parayla alışveriş yapılamayacak

Konya’daki bu mağazada peşin parayla alışveriş yapılamayacak

Konya’da mağaza sayısını 5’e yükselten File Market, skandal ve tepki toplayan bir karara imza attı


. Selçuklu’da 4, Meram’da 1 şubesi bulunan market, peşin parayla alışverişe son vermeye hazırlanıyor. File’den 8 Temmuz itibarıyla sadece kredi ve banka kartı ile alışveriş yapılabilecek.

‘Ürün çeşitliliği’ denince Konya’da akla gelen ilk market, şehirde 5 mağazasıyla hizmet veren File market oluyor. Karatay’da hiç şubesi olmayan, mağazalarını daha çok Selçuklu’da açmayı tercih eden File, tartışma çıkaran bir karar aldı. File’de kısa süre sonra parayla alışveriş dönemi sona erecek. Alışverişler artık kredi-banka kartıyla yapılacak.

03f022cd-ea13-4410-ad40-6d9580b25f45.jpeg


KARARA TEPKİ YAĞDI: HERKES KART KULLANMAK ZORUNDA MI?
Müşterilerine bu kararı duyurmak isteyen File, mağazasının en görünür yerine bir yazı koydu. Bilgilendirici metinde şu ifadeler yer aldı: “Sevgili müşterilerimiz, 08.07. 2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi ve banka kartı ile ödemeye geçilecektir.” Bu kararı duyan Konyalılar, kararın hangi akılla alındığını merak ederken, “Herkes kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda değil” dedi. Bu uygulamanın ilerleyen günlerde başka marketlerde de hayata geçirilip, geçirilmeyeceği merak ediliyor.
MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum