Konya’daki bu caddede trafik her zaman kilitli!

Konya’daki bu caddede trafik her zaman kilitli!

Konya İl Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan caddede günün her saatinde yoğunluk yaşanıyor. Bölgeye yapılan AVM’nin açılışı sonrası oluşacak trafik ise endişeleri artırıyor

Ankara Caddesi’ni Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi’ne bağlayan Telgrafçı Hamdi Bey Caddesi’nde her gün yaşanan trafik yoğunluğu vatandaşı bezdirdi.

Akademisyen Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. 2019 yılından beri caddede yaşanan yoğunluğu fotoğraflayıp paylaşan Küçükbezirci, caddede yaşanan yoğunluğa çözüm getirilmediğini hatta bölgeye yapılan AVM ile trafik sorununun daha da artacağına işaret ederek, “Bu yapıların izinleri verilirken Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunlarından görüş alınıyor mu?“ diye sordu.

1-606x800.jpg

PLANSIZ YAPILAN HER İŞİN VEBALİ VAR

“Konya İl Emniyet Müdürlüğünün önündeki Kule Siteye doğru giden caddede trafik felç durumda, ne Emniyet ne de Kule Site tarafında yer alan dörtyolda alt geçit, üst geçit olmadığı için de günün önemli bir saat diliminde trafik hep tıkalı” diyen Küçükbezirci, sözlerine şöyle devam etti: “Haydi bugün için böyle yarın Emniyet Müdürlüğümüzün çapraz karşısında yer alan yüzlerce ofisin ve alışveriş merkezinin yer aldığı inşaat bitip faaliyete geçtiğinde ki günlük binlerce araç giriş çıkışı olacaktır, insan trafiğini saymıyorum bile. İşte o zaman buranın hali nice olacaktır? Şehir merkezlerindeki yoğunluğu azaltıp daha yaşanılabilir yerler oluşturulması gerekirken ve bu işin uzmanı Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunları olması gerekirken aklıma birkaç soru takılıyor;

1. Bölüm derslerinde şehirlerin planlaması yapılırken nüfusun göz önünde bulundurulması ve ona göre yapılaşmaya izin verilmesi gerektiği öğretilmiyor mu?

2. Bu yapıların izinleri verilirken Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunlarından görüş alınıyor mu? Cevap Hayır ise bu bölümlere ne gerek var?

3. Birçok ülkede 100 yıllık şehir planlamaları yapılırken biz neden 1 yıl hattâ bir ertesi günü düşünerek planlama yap(a)mıyoruz?

4. Bu ve benzeri bina ruhsatlarını verenler nerede yaşamaktadırlar? Şehir merkezine hiç mi gelmemektedirler? Google Earth üzerinden bakıp ona göre mi değerlendirme yapmaktadırlar?

5. İleride baktınız olmadı bu Milli Serveti yıkacak mısınız?

Hesapsız, plansız yapılan her işin vebali vardır, hele birde kamu işi ise vebali çok daha artmaktadır.

Bu bölgede tek tesellim ise Musalla Mezarlığının olması zira orada mezarlık olmasaydı çoktan gökdelenler yükselmişti...

Buna da şükür....”

 

merhabahaber.com / ÖZEL

3-597x800.jpg

2-444x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum