Konya'da son 12 yılda 4 tane NF5 uçağı düştü! İki pilot şehit oldu

Konya'da son 12 yılda 4 tane NF5 uçağı düştü! İki pilot şehit oldu

Konya'da Türk Yıldızları Akrabosi Timi’ne ait NF-5 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı. Kentte son 12 yılda 4 tane NF5 uçağı düştü. Bu kazalarda iki pilot şehit oldu

Konya'da Türk Yıldızları Akrabosi Timi’ne ait NF-5 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı. 3. Ana Jet Üs Komutanlığı arazisine düşen uçağı kullanan Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş atlayarak, kurtuldu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazada iş makinası kullanan İstihdam Uzman Çavuş Ercan Güven şehit düştü, Sözleşmeli Er Furkan Öztürk yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

adsiz.jpgİstihdam Uzman Çavuş Ercan Güven

PİST ONARIM ÇALIŞMASI YAPAN PERSONEL ŞEHİT DÜŞTÜ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.

ilan-3443.jpg

Milli Savunma Bakanlığı da konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.”

pilot.jpg

SON 12 YILDA 4 TANE NF-5 TİPİ UÇAK DÜŞTÜ

2012 yılından bugüne kadar Türk Yıldızları’na ait 4 NF-5 tipi uçak düştü. 13 Mart 2012 yılında Türk Yıldızları’na ait uçağın kaza kırıma uğraması sonucu Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, 7 Nisan 2021 tarihinde ise Hava Pilot Yüzbaşı Burak Genççelep şehit düşmüştü. 6 Aralık 2022 tarihinde ise Türk Yıldızları Akrobosi Timi’ne ait uçak kaza kırıma uğramış, uçağın pilotu atlayarak kurtulmuştu. 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki pistlerin bakım ve yenileme çalışmalarından dolayı Anadolu Kartalı Tatbikatı da bu yıl iptal edildi.

whatsapp-image-2024-03-14-at-14-48-12.jpeg13 Mart 2012 yılındaki uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer

whatsapp-image-2024-03-14-at-14-48-51.jpeg

7 Nisan 2021 tarihindeki uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Genççelep

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum