Konya'da otobüs tarifesi mağdur etti

Konya'da otobüs tarifesi mağdur etti

Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı otobüs tarifesi nedeniyle vatandaşlar artık sadece sabah ve akşam saatlerinde değil, günün diğer saatlerinde de otobüslerdeki yoğunluktan nasibini alıyor

Konya’da pek çok otobüs hattında yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar duraklarda uzun süreler beklemek zorunda kalıyor. Hava sıcaklıklarının en yüksek olduğu bu ayda duraklarda uzun süreler beklemek zorunda kalan vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan birisi de otobüslerdeki klimaların çalıştırılmaması veya yetersiz gelmesi. Vatandaşlar taleplerini sosyal medya hesapları üzerinden Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları veya Başkan Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medya hesaplarına yazarak dile getiriyor.

İSTANBUL’A İNDİRİM VAR DA KONYA’YA YOK MU?

Sosyal medyada dile getirilen bir diğer mevzu da ulaşım ve suda indirim talebi. İstanbul’da yenilenen seçim sürecinde İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbullulara ulaşım başta olmak üzere pek çok ciddi indirim vaadinde bulunmuştu. Başkan Altay da gerek İstanbul’da bulunarak gerekse sosyal medya hesaplarından Binali Yıldırım’a destek vermişti. Sosyal medya kullanıcıları ise İstanbul’da oluyor da Konya’da neden olmuyor diyerek konuyu ısrarla gündemde tutuyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise indirim fikrine sıcak bakmıyor.

EK SEFER İSTENİYOR

Vatandaşların ulaşım ile ilgili taleplerinden en çok dilendirilen konu otobüs seferlerinin azlığı. Pek çok Konyalı vatandaş otobüs seferlerinin artırılmasını istiyor. Bazı vatandaşların yaptığı paylaşımlarda sabah ve akşam saatlerinde otobüslerin dolu olduğu için kendilerini almadığı yazıyor. Bazı vatandaşlar ise yeni hatların açılması gerektiğini dile getiriyor. Beşyüz Evler, Meram TOKİ, Şefik Can Caddesi bölgelerinde oturan vatandaşların ek sefer talepleri göze çarpıyor. Bazı vatandaşlar ise yakın zamanda güzergahı değiştirilen Selahaddin Eyyubi otobüsünün yeniden eski düzenine döndürülmesini istiyor.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ

Sosyal medyada ulaşım ile ilgili Başkan Altay’a yazılan taleplerden bazıları ise şu şekilde: “Emrah Aksu; 47 numaralı otobüs hattının güzergahı değiştirilmiştir, mahalle halkı bu konuda oldukça mağdur durumdadır. Süleyman Şen; 7 otobüs hattının geçtiği Azerbaycan Caddesi'nde insanlar, dolu olduğu için almayan otobüsler nedeniyle duraklara yığılmışsa tarifede bir sıkıntı vardır. Recep Öz; Sabah işimize gidemiyoruz. Toplu ulaşım SOS veriyor. Acil ek sefer.  Fatih Yaşar; Seçimde en yüksek oy alan Konya için, toplum ulaşım ve su da sürpriz yapacaktınız. Efe Azra; Sayın başkanım otobüs seferlerinin azaltılması iş çıkışı insanları mağdur etmekte. Zaten oturmakta güçlük çekiyoruz.  Akşama kadar çalışan insanlar için özellikle 16-18  arası otobüs seferlerinin artmasını istiyoruz. Merve Nur Mücevher; Yetkilileri 26 numaralı otobüse özellikle 19:05 saatinde binip bizlerle yolculuk yapmaya davet ediyorum. Recep Öz; Konyamızın en önemli ve acil sorunu Toplu Ulaşım. Metrobüs metro ya da en kötüsü çok fazla sefer ve otobüs. Çözüm göreviniz.”

HÂLİD ŞEN

page1.jpgpage2.jpgpage3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum