Konya'da kasaplar salı günü tatil yapacak

Konya'da kasaplar salı günü tatil yapacak

Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, oda yönetimi ve esnafla birlikte aldıkları kararın ardından kasapçı esnafının her hafta Salı günleri tatil yapacağını açıkladı

Konya Kasaplar Odası, Türkiye’de bir ilke imza attı. Oda yönetimi aldığı kararla Konya’daki tüm kasapçıların Salı günü tatil yapmasını sağlayacak. Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, oda yönetimi ve esnafla birlikte aldıkları kararın ardından kasapçı esnafının her hafta Salı günü resmi tatil yapacağını açıkladı.

ANKET SONUCU BÖYLE BİR KARAR ALINDI

Böyle kararın alınmasına esnafın büyük destek verdiğini dile getiren Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “Bu kararı almamızda esnafımız talepleri çok etkili oldu. Çünkü onlar çok yoğun bir mesai içerisinde çalışıyordu. Ailelerine bile vakit ayırmakta sıkıntı çekiyorlardı. Bu konuda anket yaptık. Çoğunluğun aldığı kararla, Konya Ticaret İl Müdürlüğü, KTB ve KTO ile yapılan bir görüşmeler neticesinde Salı günleri tatil yapma kararı aldık. Sayın Valimiz de bunu uygun gördü. Cumartesi ve Pazar günü hareket yoğunluğu oluyordu. Biz de bir anket yaptık. Çıkan ankette Salı günü tatil yapma günü kararı aldık” dedi.

kasaplardan-isi-ehline-emanet-edin-uyarisi-12316215-amp.jpg

KASAPLAR HARMANINI KALDIRAMADI

Pandemi nedeniyle kasapçıların bu yıl zor bir dönem geçirdiğini dile getiren Balbaloğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son zamanlarda vatandaşlarımız marketleri tercih etmeye başladı. Ekonomik nedenler de bu kararı almamızda etkili oldu. Konya düğün pilavlarıyla meşhur. Bu yıl düğün sezonu çok ölü geçti. Düğünler yasaklandı ve yemek ikramı yapılmadı. Mangal sezonu kötü geçti. Ramazan ayında da bir şey satamadık. Bu yıl kasaplar harmanını kaldıramadı. Bütün çalışanlar da bu karardan memnun oldu. En başta işyeri sahibi olarak oğlum bu karara sevindi. İşverenler iş yerlerinden bir saat ayrılamıyor. Ailelerimize vakit ayırma imkanı bulduk. Evdeki küçük çoçuğum bile buna sevinir oldu. Türkiye’de kasaplar olarak Konya’da bunu biz gerçekleştirdik. Türkiye Kasaplar Platformu’nda çok olumlu yorumlar geldi. Türkiye’ye örnek olmasını umuyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum