Konya'da Çin protesto edildi

Konya'da Çin protesto edildi

Konya'da yaklaşık 5 bin kişi sokaklara dökülerek, Çin'in Doğu Türkistan zulmünü protesto etti. Kayalıpark'tan Çin'e sert mesajlar verilerek, “Firavunlar, Nemrutlar galip gelemedi; bu savaşı siz kaybedeceksiniz, yenileceksiniz” denildi.

Konya'da 12 STK ve farklı siyasi parti temsilciliklerinin yaklaşık 5 bin kişiyle Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne son vermek ve Doğu Türkistan halkına “yalnız değilsiniz” mesajı vermek için düzenlediği program büyük destek gördü. Kılıçarslan Kent Meydanı'ndan başlatılan yürüyüş, Kayalıpark'ta sona erdi. Daha sonra 12 STK ve farklı siyasi partiler adına Hilal Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Topaç yaptı. Program, saygı duruşu ardından okunan İstiklal Marşı ve Doğu Türkistan Marşı ile başladı. Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Yürüyüşe katılanlar tarafından Çin protesto edilirken, Kayalıpark'tan güçlü bir sesle Doğu Türkistan halkına “yalnız değilsiniz” denildi.

BU ZULMÜN ARKASINDA KOMİNİST EMPERYALİSTLER VAR

Hilal Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Topaç, 4 bin 500 kilometre ötedeki zulme haykırmak için bir araya geldiklerini dile getirdi. İşkencelere matuf Doğu Türkistan'ın, Altayların, Tanrı Dağlarının, İrtiş Irmağının yurdu olduğunu; Teoman, Bilge Kağan, Metehan ve Cengiz'in soyu Uygur Türklerinin vatanı olduğunu hatırlatan Topaç, “Viyana'ya kadar aktığımız iman ırmağının kaynağıdır Doğu Türkistan. Bu zulmün kaynağı Kominist Emperyalizm Kızıl Çin'dir. Kahrolsun zalimler. Çin, yılandır. Gözlerini dünya hakimiyetine dikmiş ve onun mücadelesini veren bir ülkedir. Bu konuda teknoloji hazır. Uydular fırlatıldı. Paraları çok fakat önlerinde bir engel var. O engel de Doğu Türkistan'dır. Çin'in karayolundan dünyaya açılan kapısı, Türkiye'nin 2 buçuk katı toprak büyüklüğündeki Doğu Türkistan'dır. Hem stratejik hem jeopolitik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Halkı Müslümandır. Kominist Çin, bu engelleri yıkmak istiyor. Bu kadim ülkeyi insanları ile birlikte yutmak istiyor. Bu zulüm yeni değil, tarih boyunca hep vardı. Öksüz doğan çocuklar, 70 yaşına girdi bugün Doğu Türkistan'da. Anaları, kamplara götürüp çocuklar öksüz bırakılıyor. Namazı, orucu, nikahı, sünneti yasaklayan; evlere yatılı erkek gözlemciler koyan, dili, töreyi ve geleneği yasaklayan, minareleri ezansız, camileri öksüz bırakan bir zulüm yaşanıyor” şeklinde konuştu.

FİRAVUNLAR GALİP BIRAKILMAZ

“Hitleri, Lenini, Stalini ve bütün zalimleri utandıran utanmaz bir zulüm yaşanıyor, Doğu Türkistan'da” diyen Topaç, daha sonra konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Yüzü kalın, yüreği kara, merhametten anlamayacak kuduzların yapacağı bir zulüm söz konusu. Birkaç yıl önce diyorlardı ki, Doğu Türkistan'ın nüfusu 17 milyon. Bugün de 5 buçuk 6 milyon olduğunu söylüyorlar. Soruyoruz, yok mu sayıyorsunuz kalanlarını? Yoksa yok etmek için saklıyor musunuz? Türk, vurula vurula kırılır da yine her parçasından bir kıvılcım, her kıvılcımından da bir şimşek çakar. Doğu Türkistan halkı yalnız değildir. Çin mallarını almayalım, boykot edelim. Tepkimizi ortaya koyalım. Biz, bu alana eyy Çin bu kavganın kaybedeni sen olacaksın demek için toplandık. Kabiller, Nemrutlar, Firavunlar galip bırakılmaz, bu sünnetullahtır demek için buraya toplandık.”

EMRE ÖZGÜL

 

img_7867_880x440.jpg

img_7886_880x440.jpg

img_7849_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum