Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak oldu

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak oldu

Konya Valiliği’ne Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak atandı. Yakup Canbolat ise Bursa Valisi oldu.

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile 39 ilin valisi değiştirildi. Konya Valiliği’ne Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak atandı. Yakup Canbolat ise Bursa Valisi oldu. Kararname ile 20 ile yeni vali atanırken, 19 ile ise başka illerdeki valiler görevlendirildi. 1 ile ise Merkez Valisi görevinden atama yapıldı. Valisi değişen illerden 13'ünü ise büyükşehir belediyeleri oluşturuyor. Kararname ile 21 ilin valileri de Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bir kadın vali İçişleri Bakanlığı emrine alınırken, başka bir ile de yeni kadın vali atandı. Bir önceki dönem Konya Valisi olan ve sonrasında Merkez Valisi olarak görev yapan Muammer Erol, Yalova Valisi oldu.

HELALLİK İSTEDİ

Yakup Canbolat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bursa Valiliği görevini bizlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arzediyorum. Rabbim bizleri adaletten,doğruluktan, hak ve hakikatten ayırmasın. Konyalı hemşehrilerime Allaha ısmarladık diyor helallik istiyorum. Dua bekliyorum. Allaha emanet olun” ifadelerine yer verdi.

CÜNEYİT ORHAN TOPRAK KİMDİR?

Aslen Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlı olan Vali Cüneyit Orhan TOPRAK, 1966 yılında Kayseri’de doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1988-1991 yılları arasında Kayseri Kaymakam Adayı olarak görev yaptı. 1989-1990 yılları arasında İngiltere’de 1 yıl süreli dil ve meslekî konularda eğitim aldı. Sırasıyla Kozaklı (Nevşehir) Kaymakam Vekilliği, Eskil (Aksaray) Kaymakamlığı, Yenifakılı (Yozgat) Kaymakamlığı, Hamur( Ağrı) Kaymakamlığı, Gülşehir (Nevşehir) Kaymakamlığı, Siverek (Şanlıurfa) Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 2009-2010 yılları arasında ABD’de 6 ay süreli dil ve meslekî konularda çalışmalar yaptı. 01.06.2016 tarihinde 2016/8864 sayılı Valiler Kararnamesi ile Hakkâri Valiliğine atanan ve 07.06.2016 tarihi itibariyle görevine başlayan Vali Cüneyit Orhan Toprak, evli ve iki çocuk babasıdır.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.