Konya turizmi  canlandırılmalı!

Konya turizmi canlandırılmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Konya Bölge Temsil Kurul’unda Konyalı seyahat acentaları ve basın ile bir araya geldi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Konya Bölge Temsil Kurul’unda Konyalı seyahat acentaları ve basın ile bir araya geldi. Yatağanlı Osmanağa Restaurant'ta gerçekleştirilen ve turizm acentalarının mesleki sıkıntılarının konuşulduğu toplantıya; AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Konya Bölge Temsilcisi Özdal Karahan ve çok sayıda acenta sahibi katıldı. TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ülkemiz önemli turizm mekanlarına kavuştu. 2018 yılının cari açığının yüzde 45'ini kapatır hale geldik ve bu kapsamda önemli bir sektör olma özelliğini taşıyoruz” dedi.

img_1847.jpg

"İstikrarlı bir duruş sergileyebilirsek cari açığın tamamını kapatabilecek bir sektörüz” diyen Bağlıkaya daha sonra şunları kaydetti: “Malesef turizm belli başlı bölgelerde yığılmış durumda. Bir çok şehrimiz hak ettiği değeri alamıyor. Bakanlık tarafından tanıtım çalışmaları ve fonlar var. Bu fonlar umut ediyoruz ki, turizmin gelişmesi için gerekli bölgelerde kullanılır. Tüm şehirlerle dünyadan turist çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Konya bir çok şehirden daha fazla değere sahip. Her şeyimiz var ama stratejimiz ve ortak fikrimiz yok.” İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da şöyle konuştu: “Hac ve umre için yaşanan zorluğun ortadan kaldırılması noktasında çözüm üretilecek. Konya Havalimanının en önemli sorunlarından birisi geniş kanatlı uçakların iniş sağlayamamasıydı. Yaptığımız görüşmeler sonucu bu sorunu da çözüme kavuşturacağız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, yaptığımız programlar neticesinde turist sayısını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve tanıtım kampanyalarımızı gerçekleştiriyoruz.” TÜRSAB Konya Bölge Temsilcisi Özdal Karahan ise “Konya'nın büyük bir turizm potansiyeli var. Bu gücü ortaya çıkarabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Çeşitliliği artırmalı, tanıtıma daha fazla önem vermeliyiz” dedi.

HAKAN ARMUTÇU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum